podcast news play företagaren I media förmån faq

Christer Eklund, Eklund Byggkonsult AB

Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo

Hur är det i byggbranschen?

För egen del är det bra, men i branschen i övrigt är uppfattningen att det lite svajigt med uppsägningar i större bolag. Själv är jag uppbokad i 2,5 år med bostadsprojekt främst inom allmännyttan. 

Hur upplever du företagsklimatet i Håbo?

Generellt bra! Vi bor och verkar i en bra och livlig region, så alla förutsättningar finns tycker jag.  Har ett kontaktnätverk via Företagarna som man kan rådfråga vid behov.

Vad gör ditt företag?

Jag startade för ett år sedan som byggkonsult med inriktning främst på trähus. Jobbar ganska brett med alltifrån bygglovshantering, teknisk projektering, produktdefiniering, projektledning, kalkylering men också om jag får chansen, monterar jag gärna något trähus eller snickrar på något mindre byggprojekt. Just nu bygger jag 3st 4-våningshus åt BoKlok, i rollen som produktionschef. Har samlat på mig ett ganska stort kontaktnät under åren, både hos kunder, leverantörer och andra entreprenörer vilket har underlättat när jag startade eget.

Hur har året varit?

Trots Corona har det varit bra. Viss oro fanns initialt kring effekten på byggbranschen, men det har stillat sig.

Var är du om 5 år?

Det får vi se! Jag jobbar för att skapa ett stabilt bolag och just nu befinner jag mig i uppbyggandefasen. Jag har som mål att skapa mer valfrihet i framtiden.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.