headphones newspaper video-player ÅRETS FÖRETAGARE ÅRETS UNGA FÖRETAGARE ÅRETS UNGA FÖRETAGARE

Jury Årets Företagare i Sverige 2024

Benjamin Dousa

Benjamin Dousa är Företagarnas vd sedan december 2023. Han har tidigare varit vd för Timbro och är utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm där han nu är en del av styrelsen. Han har tidigare arbetat med företagsanalyser på SEB samt skrivit flera böcker, bland annat Snöflingorna faller över Husby.

Jessica Span

Jessica Span är VD på Volvo Car Sverige sedan januari 2021. Hon är civilekonom i grunden och har haft olika affärsroller inom Volvo Cars sedan 2005 och tillbringat hela sin karriär inom bilindustrin både i Sverige och utomlands. Jessica är också styrelseordförande för svenska Hertz och sitter i styrelsen på Ziklo Bank samt i styrelsen på World Childhood Foundation.

Adam Brånby

Adam Brånby är sedan 2010 ägare av företaget Woolpower tillsammans med sin bror Daniel. Har tidigare varit vd för Woolpower och innan dess revisor på revisionsfirman PwC. Är utbildad civilekonom vid Uppsala Universitet. Blev Årets Företagare i Sverige 2023.

Maria Åkerberg

Maria är pionjär inom naturlig hudvård och har skapat varumärket MARIA ÅKERBERG och dess produkter. Hon har erhållit prestigefulla priser såsom Årets Gasell-företag, Årets Företagare och Founder of the Year.  Produktion sker i halländska Frillesås i företagets egen fabrik där fokus är på hållbarhet i varje led.

Stefan Sjöstrand

Stefan Sjöstrand arbetar som koncernchef på Skistar sedan 2020. Han har tidigare varit verksam inom Ikea i 14 år, bla som global kommersiell chef och suttit i koncernledningen, VD IKEA Kanada, vVD IKEA Frankrike mm. Han mottog 2023 Guldklubban som styrelseordförande i den tidigare pristagaren Bertegruppen och sitter även med i 2022 års vinnare Deromes styrelse.

Renée Voltaire

Renée Voltaire AB styrs och ägs sedan starten 2005 till hundra procent av Renée Voltaire, hälsomatens glada rebell som utmanar konventioner i kategori efter kategori. Renée vill förändra världen med kniv och gaffel och inspirera till godare, nyttigare och enklare mat och dryck med innovativa produkter.

Hélène Barnekow

Hélène Barnekow är en internationellt erkänd ledare med 30 års erfarenhet inom tech-sektorn i olika C-nivåbefattningar. Hon har en omfattande internationell karriär i företag som Ericsson, Sony Ericsson, EMC, (Dell Technologies), Telia och Microsoft. För tio år sedan flyttade hon till Stockholm, dessförinnan har hon bott och arbetat i flera länder med ett globalt professionellt ansvar.

Partners 2024