För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Unga företagare blev stjärnkockar för en kväll när Företagarna Young bjöd in till NK matstudio i Göteborg

Publicerad 27 okt 2022
Företagarna Young är Företagarnas rikstäckande nätverk för unga företagare upp till 35 år. Denna kväll träffades 20 unga företagare på NK i Göteborg för att nätverka och tillsammans laga en specialkomponerad meny under ledning av Totte Svanström, en av Sveriges bästa kockar.

Under anrika stenvalv på nedre plan på NK i Göteborg samlades 20 unga företagare där majoriteten inte kände varandra sedan tidigare. Kvällen inledes med mingel och där mixen av företagare på plats minst sagt var varierad och bestod av allt från chokladtillverkare till webbutvecklare.

Under ledning av Totte Svanström delades deltagarna in i fyra olika grupper som alla fick ansvara för en av de fyra rätterna som lagades. Alla lag fick instruktioner från Totte som gick igenom allt
från ingrediensernas ursprung och egenskaper till hur det tillagas på bästa sätt.
Det var hög energi i alla lag och många trevliga konversationer vilket blev en extra krydda till resultatet.  Rätterna som tillagades var följande: 

  • Dykplockad pilgrimsmussla med jordärtskocka, brynt smör & torkad soya
  • Marinerad flanksteak Höstsvampar, tryffel crème & krispig potatis
  • Hjort ”ras el hanout” med inkokta rödbetor, tonkaböna & grillad rotselleri
  • Karamellglass Mandelkaka, amaretto & björnbär

När maten sedan var prydligt upplagd kunde alla slå sig till bords för att senare presentera sina rätter för resten av gruppen på ett lättsamt sätt. Alla lagen var väldigt peppade och trots många svåra moment lyckades alla laga utsökt mat.

När sista rätten var serverat var våra magar fulla! Kvällen fortsatte och tiden går fort när man har trevligt brukar man säga, vilket stämmer väl på denna afton. När vi till sist avrundade kvällen och fick vägledning ut genom larmad lokal kunde vi inte tro att fem timmar passerat. Vi var ett gott gäng som kunde åka hem mätta och belåtna samt sugna på att ses igen. 

Tack till alla deltagare och NK matstudio!

Fler nyheter från Företagarna