podcast news play företagaren I media förmån faq

Rent, snyggt och tryggt enligt Göteborgspolitikerna

Valrörelsen är igång och partierna rustar för att ta sina positioner i frågor som rör Göteborgarna. I den första gruppledardebatten ser du partierna svara på hur vi uppnår en ren, snygg och trygg stad.
Publicerad 9 maj 2022

Företagarna tillsammans med Innerstaden och andra partners arrangerar två tillfällen under våren där partiernas representanter får berätta hur de vill utveckla staden till godo för företagare, näringslivsaktörer och naturligtvis invånarna. Vi spelade in debatterna så att du kan ta del. 

Det första debattpasset handlar om ett ren och snyggt stadsvardagsrum där besökare trivs och företag, restauranger och butiker kan attrahera både kunder och anställda. Här debatterades bland annat frågor som villkor för uteservering, råttbekämpning och måssäkra soptunnor. 


Snygghet leder vidare till trygghet: i en prydlig stad blir invånare och besökare mindre benägna att klottra eller skräpa ner. När stadsmiljöer blir nedgångna ökar förstörelsen och leder till en otrivsam och i förlängningen otrygg känsla. 

Tryggheten som stod i centrum för det andra debattpasset är en viktig fråga för Företagarna, då 61% av de svarande i vår tidigare genomförda trygghetsenkät vill se ökad samverkan mellan stad, polis och näringsliv för ett tryggare företagarliv. Här tryckte även politikerna på behovet av samverkan, men den vill de genomföra på olika sätt. 


Nästa debatt genomförs den 24 maj, då på temat - En attraktiv stadskärna.
Välkommen att vara med på plats, anmäl dig här.

 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.