podcast news play företagaren I media förmån faq

Finalisterna till Årets Företagare och Årets Unga Företagare Göteborg

Nästa onsdag är det dags att kora Årets Företagare Göteborg och Årets Unga Företagare Göteborg 2022!
Publicerad 5 maj 2022

På onsdag den 11 maj koras äntligen våra vinnare i Årets Företagare Göteborg och Årets Unga Företagare Göteborg 2022!

Festkvällen är förberedd på anrika Börsen i Göteborg och alla platser är fullbokade!

 

- Finalister Årets Företagare Göteborg 2022 är -

MATCHi – Daniel Ekman, medgrundare Mattias Lundström
MATCHi är företaget med ett komplett bokningssystem för racketsporter över hela världen. Med över 10 års erfarenhet har de hittat den perfekta balansen mellan användarvänlig teknik och kraftfull funktionalitet. Allt började en regning kväll på Heden i Göteborg 2012. Sedan dess har de gått från lokal start up till ett internationellt scale up.
Läs mer om MATCHi

Acreto - Christian Holmquist, Jörgen Kjellén, Per Westerlund
Acreto är en svensk importör och distributör med fokus mot el-, järn-,bygg-, och trädgårdshandel, samt större varuhus och grossister. De är en varumärkesbyggande distributör som paketerar ditt varumärke, får det att växa på den nordiska marknaden med hjälp av kreativa marknadsförare, en hängiven säljkår och solid distribution till återförsäljare. Företaget är privatägt och startade 2005.
Läs mer om Acreto 


- Finalister Årets Unga Företagare Göteborg 2022 -

Grebban – Anton Johansson, Eric Martinsson
Grebban är varumärkes- och e-handelsbyrån med säte i Göteborg och Stockholm. De tar fram starka visuella varumärkesidentiteter, designar kundupplevelsen både online- och offline och bygger e-handelslösningar och konsulter för e-handel och digital försäljning inom ett brett spektrum av branscher. Grebban startade 2011 och är idag en av Skandinaviens mest eftertraktade byråer.
Läs mer om Grebban 

eLinked - Oscar Johannesson, Kristoffer Larsson, Linus Borszeki
eLinked jobbar med uthyrning av elektriker, ledande montörer och rekrytering av tjänstemän och deras ambition är att vara det ledande konsultföretaget inom elbranschen. De har ett förflutet inom bygg- och bemanningsbranschen och deras team besitter en hög kompetens som lever upp till kundens förväntningar och krav. eLinked finns representerat ute hos flertalet stora och mellanstora företag i Sverige. 
Läs mer om eLinked

Oddwork Sweden – Charles Sinclair, Poyan Karimi, Niklas Kekonius
Oddwork Sweden skapade det rekryteringsbolag som de själva saknade, ett rekryteringsbolag som alltid vill lära känna dina drömmar och ambitioner på riktigt, för att veta vad just du vill, och samtidigt ha nära kontakt med alla sina partnerföretag som söker just din talang. Detta är ett bolag som matchar personlighet med företagskultur. Oddwork startade 2012 av tre studenter från Handelshögskolan i Göteborg.
Läs mer om Oddwork 

 

- Om Årets Företagare -
Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.
Först utses en vinnare i kommunen, kommunvinnarna samlas sedan för en regionfinal och alla regionala vinnarna går sen vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige.
Kriterierna hittar du här

 

 

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.