headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Intervju med Kalle Södergren - All Gold Tattoo

Träffa Karl ”Kalle” Södergren – prisvinnande tatuerare och delägare av All Gold Tattoo i Göteborg.
Publicerad 25 nov 2020
Kalle startade sin Tatueringsstudio All Gold Tattoo för sex år sedan men har arbetat med tatueringskonsten under tjugo år. Tidigare arbetade han hos andra hantverkare i branschen och hade då turen att få bli lärling. Han berättar att det inte finns någon egentlig utbildning för tatuerare idag. - Det har alltid varit ett lärlingsyrke - berättar han.
All Gold Tattoo är idag ett lönsamt företag som består av Kalle och hans två kollegor. Samtliga tatuerar i olika stilar men Kalle specialiserar sig på de klassiska tatueringarna som drakar, koi-fiskar osv.

Kalle har alltid tecknat och varit intresserad av tatueringar. Intresset fick sin start när han som barn lärde känna en granne som varit sjöman och som hade de klassiska sjömanstatueringarna - sjöjungfrur och ankare. Kalle blev helt fascinerad och ett livsintresse var härmed fött.
Han förklarar att det man måste göra för att bli duktig idag är att försöka arbeta som lärling under någon som är skicklig i yrket.
All Gold Tattoo har många återkommande kunder men Kalle tatuerar högst två till tre kunder per dag och varje kund tatueras under högst tre timmar.

Kalle berättar att han har varit medlem i Företagarna sedan 2003.
Det började med att han fick ett utskick från Företagarna  och fick höra om sjukvårdsförsäkringen Garant Grundplus som Företagarna erbjuder. Kalle berättar att han har varit mycket nöjd med den försäkringen genom åren.
- Det bästa med att vara med i Företagarna är den trygghet som det tillför - säger han.
Det känns tryggt med en organisation som man kan prata med när man är osäker och behöver råd. Erbjudandena är också mycket förmånliga. Sjukvårdsförsäkringen har jag själv blivit mycket hjälp av. - En superförsäkring helt enkelt! - säger han.
Det bästa med jobbet är att få vara kreativ berättar han.
- Det är härligt att få träffa människor och jag är väldigt social. Jag tycker om att bestämma själv och att få vara min egen chef. Det är värt jättemycket för mig att få lägga upp min egen tid så som jag vill - säger han.
När Kalle inte jobbar är han gärna ute i naturen och vid havet så mycket som möjligt. Han får utlopp för det mesta av sin kreativitet på jobbet men han tycker även om att jobba med trä  eller att slöjda som han beskriver det. - Sist byggde jag en hel våningssäng! - berättar han.
Något som inte alla vet om Kalle är att hans största intresse är meditation. Detta började han med för fem år sedan och har fortsatt varje dag sedan dess. Musik är också viktigt och han lyssnar gärna på Chet Baker och Miles Davis.

Tack för pratstunden Kalle!
Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Bakläxa, Arbetsmiljöverket

Det förslag på att strukturera om Arbetsmiljöverkets föreskrifter som myndigheten tagit fram misslyckas med att utgå från behoven hos de som ska tillämpa regelverket.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen