För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Finalisterna som kan bli Årets Företagare i Stockholms stad 2022

Publicerad 11 maj 2022
Här är de fantastiska entreprenörerna som nästa vecka har chans att kamma hemma det prestigefyllda priset Årets Företagare i Stockholms stad 2022!

 

Jens Hagman - Elcykelpunkten

elcykelpunkten_v4_jpg.jpg

 

 

Jens driver Sveriges största elcykelhandel Elcykelpunkten. Företaget bedriver försäljning via nätet samt butiker i Stockholm, Göteborg och Örebro. Viktiga framgångsfaktorer för Jens har enligt honom själv varit att:

  • Elcykelpunkten via sitt franchisekoncept uppmuntrar andra till företagande och företagsamhet,
  • Växa med lönsamhet trots att de verkar i en lågmarginalbransch,
  • Han och hans företag bidrar till bättre miljö och folkhälsa

Nils Henoch och Jimmy Stensson - GoSol EnergiGoSol logo.jpg

Nils och Jimmy grundar GoSol Energi som konstruerar och installerar hållbara energisystem. Det som gör att de sticker ut på marknaden för förnybar energi är att de designar helhetslösningar anpassade för kunden som inbegriper allt från solceller till laddboxar och batterier. Deras tre främsta tips för att bli en framgångsrik företagare är:

  • Satsa på företagets medarbetare. Medarbetarna är företagets största tillgång – investera i dina medarbetare och var rädd om dem.
  • Se till att växa och vinna nya affärer genom kundnöjdhet och kvalitet – inte pris. Det är både roligare och ger förutsättningar att skapa lönsamhet.
  • Välkomna utveckling och digitalisering. Det är roligare att leda utvecklingen av samhället istället för att tvingas följa efter.

Ferhat Yildiz, Thomas Holm och Emil Helander - Husverket

Husverket logo.png

Ferhat, Thomas och Emil driver hustillverkaren Husverket. Centralt i företagets affärsmodell är att bolaget tar ett helhetsansvar för hela byggprocessen från design till leverans. Deras tips till andra för att nå framgång i sitt företagande är:

  • Där viljan finns, finns alltid en väg! Du kan ha världens bästa talang, utan hårt arbete är det inte värt många slantar.  Var beredd på att stora uppoffringar kommer att krävas om du skall bygga upp ett framgångsrikt företag. 
  • Du behöver inte skapa något nytt som inte finns för att det skall bli framgångsrikt. Det räcker ofta med att förbättra, paketera och tillgängliggöra det som redan finns.
  • Starta ett bolag inom ett område som du verkligen älskar och brinner för, du kommer då ha drivet och uthålligheten att fortsätta tills du lyckas.
  • Sätt upp tydliga mål för vem du vill bli och vart du vill ta ditt företag och jobba mot det dagligen. Kom ihåg att vägen dit kan förändras men inte slutmålet!
Fler nyheter från Företagarna