podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Finalisterna i Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2022

Publicerad 11 maj 2022
Här är de fenomenala Stockholmsföretagarna under 35 som nästa vecka har chans att kamma hem den ärofyllda titeln Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2022!

Saman Amel och Dag Granath - Atelier Saman Amel

Saman och Dag driver skräddarateljén och modevarumärket Atelier Saman Amel. Genom ett kompromisslöst fokus på kvalitet och bokstavligt talat skräddarsydda lösningar utmanar företagarduon de stora och etablerade modebolagen. Deras främsta tips för framgångsrikt företagande är:

  • Att hela tiden aktivt utbilda sig själv - inte bara inom det fält som ens verksamhet rör sig utan i bredare bemärkelse - är en av de minst raka men ändå mest tydliga vägarna till framgång som vi har kunnat se. Det finns inget mer intressant än en person som är intresserad.
  • Tänk på ditt företagande som en del i den förändring du vill se i din bransch, eller ännu hellre: i världen. Om verksamheten är förankrad i ett högre syfte så kommer andra människor (medarbetare, kunder, osv.) som delar ett intresse för det syftet att hitta till dig.

Charlotte Mikander - CM StrategyCM Strategy logo.jpg

Charlotte driver marknadsföringsbyrån CM Strategy som på kort tid blivit ett starkt varumärke inom influencer marketing. Genom ett brett nätverk av influencers som spänner över de flesta industrier kan de erbjuda målgruppsanpassad marknadsföring för de flesta behov. Det som fått Charlotte att lyckas som företagare är enligt henne själv att hon:

  • Vaknade en dag och valde att följa min dröm. Jag startade bolaget från noll och satsade allt. Jag har alltid drömt om att göra något med mitt liv och istället för att sitta och drömma valde jag att följa mitt kall i livet. Vill verkligen vara en förebild för unga entreprenörer att våga. Kan jag kan andra också lyckas!
  • Skapade en bra formula som fick den att fungera för mig. Det viktigaste är, enligt mig att skapa sin formel. Ta reda på vad du är bra på och få det att fungera för dig. Och var glad över det.

  • Alltid ser till att komma med positiv energi och nya kreativa idéer. Att dessutom jobbar med bra människor skapar balans och utrymme till att växa.

Alexander och Diana Vasiliou - Vasiliou EducationVasiliou Education logo.png

Syskonen Alexander och Diana driver familjeföretaget och utbildningskoncernen Vasiliou Education. Företaget driver egna skolenheter inom primärt gymnasieutbildning med målsättningen att erbjuda förstklassig utbildning som genererar bestående värden för eleverna. Alexanders och Dianas tips för att lyckas som företagare är:

  • Genom ett pragmatiskt synsätt och en panna av stål (samt en gnutta galenskap) vågade vi ansöka om (och sedan bli godkända av Statens skolinspektion) att bli Sveriges yngsta skolhuvudmän. Mod är ledordet i allt företagande, inte minst i utbildningsbranschen som många gånger i vår position består av människor som är dubbelt så gamla som oss själva.
  • Våra unga är allas vår framtid. Det vi gör för dem idag, påverkar oss alla imorgon. Att hela tiden ha det i bakhuvudet gör att vi både vågar och vill utmana, i den mån vi kan, svensk skola (som för övrigt är fantastisk på så många sätt och som helt oförtjänt får utstå massiv kritik i svensk media dagligen. Det vill jag förändra.)
Fler nyheter från Företagarna