För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

538 miljoner skattekronor till välfärden

Publicerad 22 apr 2021
De små- och medelstora företagen (med mindre än 50 anställda), står för 35% av de kommunala skatteintäkterna i Ekerö kommun. Det innebär att de bidrar med 538 miljoner skattekronor till välfärden. Skattepengar som bland annat används för att bygga och underhålla gator, vägar och parker samt idrottsanläggningar, skolor, äldreboende, bibliotek m.m.
Andel av kommunala skatteintäkter per sektor i Ekerö kommun.

– Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är de små- och medelstora företagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Susanna Stensdotter, vice-ordförande Företagarna Ekerö.

Statistiken bygger på offentliga data från Statistiska centralbyrån och Arbetsförmedlingen som sammanställts av organisationen Företagarna i rapporten Välfärdsskaparna.

– Vi företagare i Ekerö kommun vill fortsätta bidra till ett växande och välmående näringsliv i vår kommun. Då den nya näringslivsstrategin har som målsättning att ”Ekerö kommun ska bli en av Sveriges mest företagarvänliga kommuner” vet vi hur viktigt det är att näringslivet och politiken samverkar för att nå detta mål, säger Susanna Hall Kihl, Företagarna Ekerös representant i näringslivsrådet.

Här kan du läsa mer om rapporten Välfärdsskaparna

För mer information kontakta:
Susanna Hall Kihl, föreningens representant i Näringslivsrådet i Ekerö kommun,
Tfn: 070 761 66 42, E-post: susanna.kihl@vattenbussen.se

Susanna Stensdotter, Vice ordförande Företagarna Ekerö, Tfn: 076 197 57 55,
E-post: susanna@esoncom.se

Fler nyheter från Företagarna