podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Modig logistikföretagare är Årets Unga Företagare i Sörmland

Publicerad 14 jun 2023
Logistikföretagaren Emelie Olsson utsågs under onsdagen till Årets Unga Företagare i Sörmland. Hon driver företaget Hillmers Logistik i Katrineholm.
Andres Delgado Lopez, Emelie Olsson, Charles Asker och Thomas Byström

Trots sin ringa ålder är Emelie en rutinerad företagare. Redan som 19-åring valde hon att bli företagare – och tog då det djärva beslutet att ta över ett existerande företag istället för att starta ett eget. Att ta över ett befintligt företag med etablerade strukturer och funktionssätt kan förstås ha sina fördelar, men det kan också följa en del bagage med företaget och finns ett motstånd mot att göra saker på nya sätt.

Med åren har Emelie utvecklat verksamheten från en renodlad logistikverksamhet till ett företag som säljer en helhetslösning som utöver lager och transport även erbjuder sina kunder orderhantering, kundtjänst och distribution. Genom att bygga och vårda nära relationer med kunderna har hon lyckats bygga en stabil verksamhet med god lönsamhet i en bransch som ständigt är hårt prispressad.

Emelie får utmärkelsen Årets Unga Företagare i Sörmlands län för modet att ta över ett existerande företag och drivet att utveckla det till något mer och bättre.

I samband med att Emelie utsågs till Årets Unga Företagare i Sörmland utsågs även besöksnäringsföretagaren Charles Asker till Årets Företagare. Emelie och Charles kommer därmed representera Sörmland i sina respektive kategorier vid den nationella Företagargalan i Stockholm i oktober.

Fler nyheter från Företagarna