För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sju av tio småföretag planerar prisökningar

Publicerad 15 jun 2022
Rekordmånga företag planerar för prishöjningar, rapporterar Ekonyheterna apropå den nya Småföretagarbarometern.

Sveriges radios Ekonyheter tog under morgonen fasta på att årets Småföretagsbarometer presenterats i dag. Ekot rapporterade att den visar att en rekordhög andel av företagen anger att de kommer behöva höja priserna.

− Småföretagen, precis som samhället i övrigt och alla hushåll, har fått se hur priset på energi, drivmedel, livsmedel och många andra insatsvaror har stigit kraftigt och någonstans måste man ta ut de här prisökningarna, säger Företagarnas vd Günther Mårder i radioinslaget.  

Ekot rapporterade även att Småföretagsbarometern visar att en tredjedel av småföretagen anger svårigheten att hitta lämplig personal som det största hindret för tillväxt. Även det är en rekordhög siffra.

− Många har kanske bytt bransch under pandemin, vilket försvårat möjligheten att hitta arbetskraft, till exempel inom hotell och restaurang och likaså åkerinäringen, säger Jörgen Kennemar, seniorekonom på Swedbank, i inslaget.  

Taggar
Fler nyheter från Företagarna