För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Uppror i juryn, årets två slutfinalister till #GeTillbaka-stipendiet blev tre

Publicerad 17 sep 2020
Det blev en svettig dag för juryn, men nu har de äntligen enats och utsett slutfinalisterna till #Getillbaka-stipendiet. Eftersom de inte kunde enas om två fick det bli tre.
#GeTillbaka-juryn: Cadi Costivana, Corporate Partnership Manager på SJ, Günther Mårder, vd på Företagarna, Hamza Qadoumi, tidigare stipendiat och vd för EcoBloom, Camilla Björkman, vd för Breakit, Malin Sund, redaktör på Spoon och Nils Engvall, medgrundare Wasabi Web.

– Dagen har varit fantastiskt rolig och överraskande utmanande. Det har verkligen varit svårt att utnämna finalisterna, men nu känns det helt självklart, säger Camilla Björkman, vd på Breakit.

Det råder inga tvivel på att det var en svår utmaning att utse slutfinalisterna. Det var så utmanande att det uppstod uppror i juryn, men slutligen enades de om att Amal Said – Womenisa, Jonatan Persson – Helios Innovation och Kassim Nagwere – Drömstort Förening skulle gå vidare till slutfinalen.

Att det blev tre finalister istället för två, beror på att vi hade otroligt svårt att välja bland så duktiga inspirerande finalister där vi tycker att flera fyller alla kriterier. Då kände vi att här kan vi sprida glansen och inspirationen och de är så värdiga finalister, så det fick bli tre helt enkelt, säger Malin Sund, redaktör på Spoon.

Varje år uppmärksammas Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer genom att ett stipendium värt 25 000 kronor delas ut. Utdelningen sker den 14 oktober i samband med Företagarnas live-sändning av eventet Årets Företagare.

– I dessa tider är det särskilt viktigt att uppmärksamma unga ledare och entreprenörer som med sitt engagemang gör världen och sina medmänniskors liv bättre. Vi är därför mycket stolta att kunna presentera dessa tre slutfinalister till #GeTillbaka. Juryn har haft det svettigt men de har till slut kunnat enas om vilka tre som gör upp om stipendiet, säger Josefin Engberg, projektledare för #GeTillbaka.

Övriga finalister var:

Hamza Mostafa – PodHem AB, Kvarter1, Tjugaräddarliv
Johanna Nissén Karlsson – Vividye
Lova Svensson och Amanda Mattsson – Period Pack
Ida Karseland, Ebba Carlsson och Linn Englund - SNAF-Sexualkunskapen ni aldrig fick

Stipendiaten utses av en jury bestående av framstående personer från organisationer och företag. I år består juryn av Cadi Costivana, Corporate Partnership Manager på SJ, Günther Mårder, vd på Företagarna, Hamza Qadoumi, tidigare stipendiat och vd för EcoBloom, Camilla Björkman, vd för Breakit, Malin Sund, redaktör på Spoon, Nils Engvall, medgrundare Wasabi Web och initiativtagare till #GeTillbaka och Sevana Ghadimi, Head of CSR Svenska Fotbollsförbundet.

Bakom #GeTillbaka står Företagarna och Wasabi Web.

Kriterier för #GeTillbaka

  • Vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet
  • Ha en långsiktig ambition med sitt engagemang
  • Visa på ett gott ledarskap
  • Fylla högst 35 år under nomineringsåret

 

Fler nyheter från Företagarna