För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sjukvårdsförsäkring behövs när vården inte fungerar

Publicerad 29 feb 2020
"Att påstå att sjukvårdsförsäkringar är problemet med svensk sjukvård är ett hån mot alla de människor som söker offentlig vård men inte får den" skriver Erik Ageberg, Företagarnas expert på socialförsäkringar, på Aftonbladet debatt.
En verkligt modern välfärd kombinerar offentligt och privat drivna verksamheter, skriver Företagarnas Erik Ageberg på Aftonbladet debatt.

Erik Ageberg ställer sig i artikeln  starkt frågande till socialminister Lena Hallengren som i en intervju i Barometern den 21 januari hävdar att de privata sjukvårdsförsäkringarna är roten till problemet att svensk sjukvård i dag misslyckas med att leverera jämlik vård i hela landet.

"Den offentliga vårdens bristande pålitlighet tvingar i dag företagare att ta saken i egna händer för att trygga sin egen och sina medarbetares försörjning. Ett sätt att göra det är att skaffa en sjukvårdsförsäkring" skriver Erik Ageberg.

"Slopa förmånsbeskattningen"

Han menar att det inte finns något direkt resursproblem i svensk sjukvård, snarare ett organisationsproblem, och att en modern välfärd kombinerar offentligt och privat drivna verksamheter.

"En god början vore därför att slopa förmånsbeskattningen av sjukvårdsförsäkringar och i stället lära av hur privata aktörer har valt att organisera sina verksamheter. Först då får Sverige en verkligt jämlik och god hälso- och sjukvård för alla."

Läs hela artikeln hos Aftonbladet

Fler nyheter från Företagarna