För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Stort intresse för Företagarnas lönsamhetsrapport

Publicerad 16 okt 2018
På måndagen presenterade Företagarna en unik rapport som bransch för bransch och ner på kommunnivå presenterar hur lönsamma svenska aktiebolag är. Intresset för rapporten är stort.

Rapporten Lönsamhet – så lönsamma är företaget i Sverige bygger på data från årsboksluten 2017 i 143 507 aktiebolag med minst en anställd och en omsättning mellan en miljon och 500 miljoner kronor.

– Det är bra att rapporten får så stor uppmärksamhet, eftersom lönsamma företag genererar medel som kan återinvesteras i verksamheten och utveckla företaget så att det kan fortsätta skapa tillväxt, säger rapportförfattaren René Bongard, Företagarnas statistiker.

För ett företag är en positiv lönsamhet inte bara en indikator på effektivitet och framgång, utan även en avgörande förutsättning för verksamheten på lång sikt. 

– För Sverige som samhälle leder en hög lönsamhet till ökade investeringar och högre produktion, vilket i sin tur skapar förutsättningar för högre sysselsättning och ökat välstånd. Lönsamma företag är av största relevans för Sverige, säger René Bongard.

Läs mer om rapporten i media här

Här är ett litet urval av de artiklar som har skrivits om rapporten Lönsamhet - så lönsamma är företagen i Sverige. 

Frisörsalonger är de mest lönsamma i Sverige (Dagens Nyheter)

Här är länen där företagen går bäst (Affärsvärlden)

Starta företag? Här är branscherna som ger snabbast klirr i kassan (Dagens Industri)

Här är företagen mest lönsamma (f-plus)

Här är länen där företagen går bäst (Svenska Dagbladet)

Mest lönsamma företag i Värmland (SVT Värmland)

Taggar
Fler nyheter från Företagarna