För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Se lanseringen av Småföretagsbarometern här

Publicerad 7 sep 2017
Nu kan du följa livesändningen av presentationen av Sveriges största konjunkturundersökning bland småföretag.

 

Läs även artikeln på di.se: "Brist på arbetskraft ett växande problem för småföretagare" 

Företagarnas vd Günther Mårder och Swedbank och Sparbankernas företagsekonom Johan Kreicbergs intervjuas i Dagens Industri om Småföretagsbarometern.

“Svensk ekonomi är urstark med låga räntor som gynnar hushållens konsumtion, en svag krona som har gynnat exporten och en byggsektor som är ett kapitel för sig. Det återspeglas i företagens optimism”, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

Samtidigt ser många företag hinder för fortsatt tillväxt. Fyra av tio företag uppger att de har tvingats tacka nej till order under året. I byggsektorn som gått på högvarv är det hela 70 procent av alla företag som tackat nej till jobb.

“Det är svårt att hålla takten med den uppgång i efterfrågan som har varit. Det är många företag som har nått kapacitetstaket och man får helt enkelt inte tag på arbetskraft”, säger Johan Kreicbergs, företagarekonom på Swedbank.

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna