headphones newspaper video-player

Gör det lätt att göra rätt! Företagarna replikerar i Aftonbladet

Anna Jansson Libietis, ansvarig för integrations- och arbetskraftsinvandringsfrågor på Företagarna har uttalat sig i Aftonbladet idag angående förslag från regeringen kring arbetskraftsinvandring.
Publicerad 26 jun 2017
Aftonbladet 26 juni 2017

Anna Jansson Libietis, ansvarig för integrations- och arbetskraftsinvandringsfrågor på Företagarna har uttalat sig i Aftonbladet idag. Hon skriver att det är bra att regeringen lägger fram förslag för att rätta till vissa problem som rör arbetskraftsinvandringen.

"Vi delar synen om arbetskraftsinvandringens betydelse för Sveriges kompetens- och arbetskraftsförsörjning. Däremot behövs fler åtgärder som underlättar för arbetsgivare att göra rätt från början. " skriver Anna Libietis på Företagarna.

Hon skriver vidare att dagens krav på kunskaper om kollektivavtal inte är rimligt och föreslår servicecenter som ett exemepl för att stötta arbetsgivare.

Läs debattartikeln på aftonbladet.se

Fler nyheter från Företagarna

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Höj tempot i den digitala omställningen

Digitalisering är en prioriterad fråga för EU-kommissionen och för regeringen. Företagarna anser att den bör fokusera på att underlätta för mindre och växande företag.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se hela avsnittet i efterhand

Krönikor


Coronakrisen