headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Möte med Johan Löfstrand (S) om bla kommande restriktioner, korttidsarbete mm

Publicerad 13 jan 2021

Vid ett möte under måndagen träffade Företagarna Kinda/Ydre, Företagarna Linköping och vi på regionkontoret Johan Löfstrand, riksdagsledamot (S). På agendan hade vi många viktiga frågor.

  • Lägesbild                     
  • Kommande restriktioner
  • Omställningsstödet
  • Korttidsarbete

 

Spännande diskussioner om hur stöden fungerat och om buggarna i det. Pandemin har skapat nya beteende, nya konsumtionsmönster och kanske även nya värderingar. Vad kommer det ha för effekter?  Generellt har vi kunnat konstatera att bolag med koll på balansräkning och likviditet som var snabba att agera för att ställa om, skapade sig ett försprång framför andra. Likaså företag som tidigt började analysera omvärldsförändringar för att ställa om sina erbjudanden och affärsmodeller för att möta nya kundgrupper.

Vi ser också att företag som använt permitteringstiden för att kompetensutveckla sin personal står bättre rustade för att möta framtiden. Att kontinuerligt samla in information, utvärdera den och använda den för att skapa goda förutsättningar för den egna verksamheten har aldrig varit lika betydelsefullt. För inte nog med att omvärlden förändras. Beteendemönster har lagts om i grunden och påskyndats av digitaliseringen.

 

Bra diskussioner och tydliga medskick till Johan.

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen