podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas ordförande Anders Carlzon: "Så kan du enkelt stödja den lokala handeln"

Publicerad 15 nov 2023
Julen närmar sig med stormsteg och en uppskattad julklapp som ger tillbaka till Askersunds kommuninvånare och företagare är de digitala presentkorten.

Om man som invånare och företagare i Askersunds kommun vill stötta ortens företagare och samtidigt ge tillbaka till kommunen så är ett presentkort en  lönsam och uppskattad julgåva. Det menar Anders Carlzon, ordförande i Företagarna Askersund, som har ett tätt samarbete med föreningen Askersund i Centrum som sedan några år tillbaka säljer ett mycket attraktivt digitalt presentkort.

Presentkort - en uppskattad julgåva som bidrar till att pengarna stannar inom Askersunds kommun

Presentkortet gäller för inlösen i närmare 40 lokala butiker och restauranger samt till evenemangsbiljetter i Askersunds kommun. 

- 32 procent av skatteintäkterna till kommunen kommer från småföretagen och deras anställda
vilket motsvarar 180 miljoner kronor, säger Anders och fortsätter:

- Genom att exempelvis köpa ett presentkort i julgåva är man indirekt med och bidrar till företagens välmående och ser till att skattepengarna stannar inom kommunen, vilket skapar bättre välfärd. 

Överskottet går till ett attraktivt centrum 

Johan Högberg, ordförande i Askersund i Centrum, berättar även att överskott som blir över de presentkort som inte löses in används till utsmyckningar och diverse evenemang i Askersund under året.

- Det är således även en insats för att göra Askersund till en plats där det händer roliga saker året om, och som utsmyckning kan nämnas den vackra julbelysningen längs gatorna, säger han.

Den som önskar köpa ett presentkort kan läsa mer om det här. 

Askersunds presentkort brev till företagare julen 2023.pdf

Fler nyheter från Företagarna