podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Örebros finaste företagarpriser delades ut under Företagarnas sommarfest

Publicerad 15 jun 2023
Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Örebro 2023 korades under onsdagskvällen.
Fredrik Stengarn och Milad Mahmoudyan.

Varje år delar Företagarna Örebro ut de prestigefyllda priserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Det var under föreningens sommarfest för näringslivet, där flera representanter från olika branscher var med på plats för att njuta av god mat och underhållning, som vinnarna korades.

Fredrik Stengarn - Årets Företagare i Örebro 2023

Årets Företare i Örebro 2023 blev entreprenören Fredrik Stengarn som sedan 2010 driver PR-byrån Four PR. Four PR var Örebros första PR-byrå och Idag är det en väletablerad PR-byrå med kunder i och utanför Sverige.

- Jag är lite chockad! Tack för denna fina  utmärkelse, säger den nykorade vinnaren och fortsätter:

- Gänget på Four PR och min delägarkollega Martin Ruist ska ha stor kredd i detta. Då de möjliggör för mig att ha de engagemang jag har.

Vinnarmotivering: 

Årets företagare i Örebro 2023 är en kreativ visionär som grundat sitt eget företag och har en stark passion av att hjälpa andra bli sitt allra bästa. Det finns också ett stort samhällsengagemang för att driva förbättring. Med fokus på jämställdhet, jämlikhet och inkludering visar denne entreprenör ett brinnande engagemang för samhället. Han kan konsten att gå från ord till handling.

Milad Mahmoudyangare - Årets Unga Företagare i Örebro 2023

Under kvällen delades även priset Årets Unga Företagare ut. I år var det Milad Mahmoudyan som är grundare av det snabbväxande elskoterföretaget Qick Mobility AB som fick ta emot priset.

- Detta är verkligen ett kvitto på att det man gjort är någonting bra, säger Milad.

Qick Mobility är ett elskoterföretag som är etablerat i nio svenska städer och som vuxit i rasande fart sedan starten 2017 och sägs vara först i Sverige med uthyrning av elskotrar.  

Vinnarmotivering:

Årets unga företagare är en inspirationskälla utan dess like. Genom att balansera gas och broms har han lyckats navigera framgångsrikt i en bransch som präglas av snabb förändring. Med en imponerande närvaro på inte mindre än nio orter, har företagaren också skapat värdefulla arbetstillfällen för de som länge varit långt ifrån arbetsmarknaden. Denna insats har inte bara gett människor möjlighet till en inkomst, utan även en plats i ett socialt sammanhang.

Senare i år kommer vinnarna göra upp i regionsfinalen där Årets Företagare i länet koras. Den som vinner regionsfinalen får sedan åka till Stockholm för att tävla om titeln Årets Företagare i Sverige 2023. 


Företagarna Örebro: Johanna Kagerup, Andreas Velta, Johanna Söderek, Alexander Walltin, Jolien Hermans. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna