För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Uppåt väggarna i Kumla

Publicerad 28 okt 2022
Under Kumlas Näringslivsdag passade Företagarnas regionchef Eva Cooper och vd Günther Mårder på att besöka tre av Kumlas välkända företagare. Först ut var Anders Fasth på Örsta Galleri.
Anders Fasth med en målning av Linn Fernström i bakgrunden.

Först ut bland de tre företagsbesöken var Galleri Örsta. Galleriet bildades 1992 av Anders och Birgitta Fasth. Byggnaden på ca 350 m2 är ett konstverk i sig, ritat av arkitektkontoret Claesson Koivisto Runebyggnaden. Innanför väggarna finns nationellt och internationell erkända konstnärer. Idégivare till den glasbelagda fasaden är konstnären Mikael Pauli.

Ägare av Galleri Örsta är Anders och Birgitta Fasth.

-Vi är en besöksanledning till Kumla. Det ger ringar på vattnet och påverkar förhoppningsvis hela Kumlas besöksnäring. Kultur är nödvändigt för att människor ska vara just människor, säger Anders.

Anders och Birgitta har sedan starten av Örsta galleri byggt upp ett gott renommé. Konstnärer som Tuija Lindström, Torsten Andersson, Rolf Hanson, Lena Cronqvist, Clay Ketter, och är några av de konstnärer som haft utställning i det vackra galleriet på Kumlas slätt.

Fler nyheter från Företagarna