För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hannes företagsidé löser klassiskt golfdilemma

Publicerad 24 maj 2021
Hannes Rydell från Örebro hyllas nu i Företagarnas lista för årets bästa 103 unga idéer. Med sin nylanserade app löser han ett klassiskt problem inom golfen.
Foto: Privat

21 år gammal är Hannes Rydell som nyligen lanserade appen Sista 9. Den löser nämligen ett urgammalt dilemma inom golfen: att banornas sista nio hål inte används fullt ut. Via appen Sista 9 kan andra spelare komma ut på sista nio hålen medan golfklubbarna ökar sin beläggning. Hannes Rydell har även ingått i Business Swedens utvecklingsprogram Leap Accelerator inför en internationell expansion.

Hej Hannes, stort grattis till utmärkelsen! Berätta, vad gör ditt företag?
 
- Tack! Sista 9 är en bokningstjänst som gör det möjligt för golfare att meddela när de endast ska gå nio hål och därmed skapa nya starttider eller spelmöjligheter från hål tio för andra golfare. Detta har väldigt stort värde just nu med tanke på den stora ökningen som har skett i golfsverige i och med covid-19.
 
Vad fick dig att starta Sista 9?
 
- Jag har sedan jag vart liten varit intresserad av entreprenörskap och det blev därför naturligt att starta företaget när jag kom på en idé som jag verkligen trodde på. Jag har tidigare satsat på golf och hade tillräckligt med kunskap inom sporten för att kunna bedöma att tjänsten fyllde en lucka på marknaden.
 
Var ser du ditt företag inom de kommande tio åren? 
 
- Om 10 år finns Sista 9 i större delar av världen.
 
Vad är det bästa med att vara företagare?
 
- Det är att helt och hållet kunna styra sina tider samt att få förverkliga sina egna ideér. Även om man jobbar fler timmar än de allra flesta så är det en otrolig frihetskänsla att få styra sina egna villkor.

 

Läs mer om årets lista över 103 unga idéer här!

Fler nyheter från Företagarna