För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagsbesök på Korrö: Historien och Framtidsplanerna

Publicerad 29 maj 2024
När jag besökte Korrö blev jag varmt mottagen av ägarna Pär och Ola (Årets Företagare i Kronoberg 2023). Vi inledde besöket med att diskutera företagets historia, utmaningar och framtidsplaner. Under mitt besök fick jag även en rundtur på anläggningen, vilket visade det breda utbudet av tjänster som erbjuds. Det var tydligt att Pär och Ola brinner för sitt arbete och har en stark vision för Korrös framtid. Pär och Ola, ägarna av Korrö, har välkomnat både utmaningar och möjligheter med öppna armar. Från det ögonblick de tog över verksamheten har deras resa varit en berättelse om passion, uthållighet och en djup förankring i platsens historia. Den här artikeln belyser deras resa från sena 90-talet till dagens dynamiska verksamhet.

Från vision till verklighet

År 2001 tog Ola över rodret på Korrö, efter att ha varit delaktig i verksamheten sedan 1998. Hans son Pär, som växte upp i företagets hjärta, blev delägare 2008. Deras resa har varit en blandning av dur och moll, men framgångarna har övervägt. Varje steg framåt har varit ett steg mot att förverkliga en gemensam vision om vad Korrö kan bli även om det har funnits utmaningar på vägen. Betydande utmaningar har varit korta avtal från arrendatorer och ovilja till investering från anläggningens ägare, vilket har varit kommunen. Nu ser de dock en ljusare framtid med andra förutsättningar som kommer skapa mer energi och en väg framåt mot en vision som har funnits med under en längre tid.

Ett blomstrande nu

Det är alltid spännande att träffa företagare och lyssna till deras historier. Korrö var från sin begynnelse en ren hantverksby med allt från kvarn, smide, textilbearbetning och snickeri. Detta arv har förvaltats genom både kvarvarande fastigheter och museiverksamhet som avspeglar den forna tiden. Att det har hänt mycket sedan Pär och Ola tog över är nästan en underdrift. Från att vara ett litet turistresemål har Korrö under deras ledning utvecklats till en blomstrande knutpunkt för turism och rekreation. Här finns nu faciliteter för konferens, ett Bed and Breakfast och hotell, kanotuthyrning, spa, bastu och en restaurang som erbjuder oöverträffade kulinariska upplevelser. De har också ambitiösa framtidsplaner som inkluderar byggnation av en ny hotellavdelning och en utbyggnad av spa-anläggningen.

Utmaningarna som formade dem

Förvandlingen har inte varit utan sina utmaningar. Juridiska och operativa hinder har testat deras förmåga att anpassa sig och växa. Från att hantera komplexa förhandlingar med kommunen till att säkra långsiktiga avtal, har varje utmaning tagits emot med en blandning av kreativitet och beslutsamhet. Deras förmåga att navigera genom dessa hinder har stärkt Korrö och dess framtid som en central del av den lokala ekonomin.

Mot en ljusare framtid

Framtiden ser ljus ut för Korrö. Med fasta planer på att fortsätta sin expansion och förbättra sina erbjudanden, är företaget väl förberett för att inte bara möta, utan också forma, framtidens utmaningar. Pär och Ola ser fram emot att fortsätta välkomna gäster och besökare till Korrö, där tradition möter modernitet i en unik symbios.

Korrö är verkligen ett inspirerande exempel på hur passion och engagemang kan driva ett företag framåt.

Robert Wallin, bitr. regionchef Företagarna Kronoberg

Fler nyheter från Företagarna