För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

En inspirerande Exportfrukost på internationella kvinnodagen.

Publicerad 15 mar 2023
En inspirerande Exportfrukost tillsammans på internationella kvinnodagen. På plats vår ivesteringsexperterna Camilla Lundin, Tarja Zu Dem Berg och Emma Grundström delade med sig av sina tips och tricks för att få riskkapital.
En inspirerande Exportfrukost tillsammans på internationella kvinnodagen.

Vi fick lära oss att investerare främst drivs av fyra känslor: säkerhet, förtroende, tidspress och optimism. Det är viktigt att ge investerare all information de behöver och att bygga tillit. 

Tyvärr går endast 0,5-1% av riskkapitalet till kvinnor, så vi behöver jobba hårdare på det området. Key takeaways från mötet inkluderade att aldrig ge upp, att nätverka med andra kvinnor som tagit in riskkapital, att bygga ett team med kompletterande kompetenser, visa på unikiteten i din produkt/tjänst och att tro på sig själv!

Exportfrukosten arrangerades av aktörerna inom Regional Exportsamverkan Jönköpings län och Företagarna Gotland Småland Östergötland och finansierades av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Tillväxtverket. 

Almi Jönköping, Enterprise Europe Network (EEN) Jönköping & Gotland, Science Park Jönköpings län, Handelskammaren Jönköpings län, Business Sweden, EKN Exportkreditnämnden, SEK Svensk Exportkredit och Region Jönköpings län. 

Fler nyheter från Företagarna