För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debatt: Uteserveringarnas betydelse kan inte överskattas

Publicerad 9 aug 2023
Krögarna runt om i Gästrikland har förmodligen gjort betydligt mer än du tror för att du ska få den där avslappnade stunden på en uteservering under sommaren.

Vad är sommar för dig? Avslappning? En stunds frihet från jobblivets ekorrhjul? Ett glas på en uteservering med dina bästa vänner? Ironiskt nog är det få som vet hur mycket arbete som krävs av en krögare för att få fylla det där glaset, skriver Företagarnas regionchef Eva Cooper och Företagarnas expert på regelförenkling Erik Östman i en debattartikel på Gefle-Dagblad.

Uteserveringarna är viktiga för en attraktiv kommun

Uteserveringarnas betydelse för en kommuns attraktivitet både generellt och sommartid kan inte överskattas. Livsglädjen i att mötas under lättsamma former är en stark drivkraft för oss människor kring var vi väljer att bo och arbeta.

Regelkrångel får krögare att se rött

En krögare har många regler att följa vid alkoholservering som kravet på matservering, tider för servering, strikt avgränsad plats och så vidare. Till det kommer stående tillsyn med risk att bli av med hela serveringstillståndet. Allt detta har krögare lärt sig att leva med eller i alla fall tolerera. Men det finns en process som kan få även den lugnaste att se rött: Att söka nödvändiga tillstånd.

Läs hela debattartikeln här! 

Fler nyheter från Företagarna