headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Möt Birgit Elonen, ordförande i Företagarna Gävleföreningens styrelse

23 jun 2020
De som valt att vara förtroendevalda i Företagarna är oerhört viktiga personer i Sveriges största företagarorganisation. 2000 personer runt om i hela Sverige har i dag engagerat sig i sina lokala föreningar och arbetar för att tillsammans påverka den lokala politiken och företagsklimatet. Nu tar vi pulsen på våra superhjältar i Gävleborg. Möt våra förtroendevalda!

Hej Birgit!

Berätta kort om dig, varför har du valt att vara engagerad i Företagarna och vad ger det dig?

Jag är 58 år, har 2 barn och 1 barnbarn och sambo samt en Jack Russell hund. Född i Fagersta, Västmanland av invandrande finska föräldrar. Arbetar hos MURTEK Sverige och driver mitt eget företag DinStad.

Jag gillar att engagera mig i samhällsfrågor och älskar att medverka i olika föreningar som arbetar för specifika frågor. Jag har valt att engagera mig i Företagarna för att jag ska kunna få göra skillnad. 

Sedan jag blev ordförande i Gävleföreningen har jag fått träffa så många underbara företagare som drivs av en otrolig glädje att få ha ett eget företag. Man lever med sitt företag 24/7 och företaget är som en familjemedlem som alltid finns med.

Det bästa med att vara med i Företagarna är den gemenskapen jag känner när jag träffar andra företagare och att jag ser att Företagarna kan göra skillnad.

Berätta något som vi inte vet om dig, intressen, kunskaper, vad du är grym på helt enkelt 😊

Jag köpte min första mc när jag var 15 år och har Nalle Puhs honungsburk tatuerad på min axel.  Mina intressen är som sagt att engagera mig i företag och förening med min familj med barnbarnet i spetsen.

Kunskapsmässigt är jag nog rätt så bred. Läser fortfarande papperstidning, vilket innebär att jag läser ALLA rubriker i en tidning och läser igenom NÄSTAN allt varje dag. Vetgirig..

Grym på.. jag tycker själv att jag är bra på att ta "ledningen" om det händer nått som man inte räknat med. Har fått min beskärda del av tragedier, olyckor och annan bedrövelse och det har stärkt mig som människa. Tycker själv att jag är en "God lyssnare" och problemlösare

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap