headphones newspaper video-player

Gym drivs fortsatt i kommunal regi

Huruvida Bollnäs kommun fortsatt ska driva gym i egen regi eller ej är en fråga som länge diskuterats. På tisdagen fattades beslut om gymmens framtid.
Publicerad 10 dec 2020

På tisdagen sammanträdde nämnden och efter en lång debatt beslutades att gymmen skulle förbli kommunala. Man fattade även beslut om att det ska ske en ny upphandling av utrustningen för att få till ett bättre arrendeavtal.

Det står i den utredning som legat till grund för beslutet i tekniska nämnden att konkurrensneutralitet ska eftersträvas inom kommunen men att upphandlingen som gjorts med de kommunala gymmen inte uppfyller kravet. 

Företagarna i Bollnäs är kritiska till beslutet.

"För oss är detta beslut helt ofattbart. Särskilt när kommunens nuvarande politiska ledning i sitt valmanifest sagt att de inte ska konkurrera med privata näringslivet." Skriver de på sin facebooksida.

Läs artikeln på Helahalsingland.se

Fler nyheter från Företagarna

Ungt företagande i fokus

Att redan som ung få hjälp att förverkliga en idé i företagsform kan vara startskottet på en framtida karriär som företagare.

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor