podcast news play företagaren I media förmån

Du kan bli en del av vår stora företagarfamilj

Medlemskap från 1590kr per år. Räkna ut ditt pris här!

Lyssna på medlemmarna!

Så tycker några av de 60 000 företagare som är en del av Företagarna. 

 

Egna jurister

Som medlem i Företagarna kan du utan kostnad ringa Företagarnas jurister för rådgivning.

 

Medlem söker medlem 

I denna digitala tjänst kan du som medlem skapa en profil för ditt företag, nätverka och göra affärer med andra medlemmar.

Medlemskap från 135 kr per månad som betalas årsvis. Och det är bara början!

Här hittar du minst 49 anledningar att vara med i Företagarna

1. Arbetsgivarhandboken ingår i ditt medlemskap. Småföretagare har sällan personalavdelning och frågor kring anställda är en av de absolut vanligaste till Företagarnas Juridiska Rådgivning - boken ger svar!

2. Gå med för att förbättra förutsättningarna för små, ägarledda företag, både lokalt och på riksplanet. På denna sida kan du fördjupa dig i många av de politiska frågor vi arbetar med, både rikstäckande och lokalt.

3. Vad sägs om ett unikt erbjudande på IKEA? Gå med för att få tillgång till rabatter och kampanjer. Läs mer här

4. Som medlem i Företagarna erbjuder vi dig förmånliga rabatter på tjänster från Visma - ett av Nordens största och mest expansiva IT företag.

5. Vi finns där du är. 250 lokala föreningar som ordnar över 1000 event och seminarier per år OCH driver politiska frågor i din kommun. Här ser du vad som är på gång. PS. Även du som ännu inte är medlem får gärna komma på eventen. 

6. Behöver du spara tid och pengar? Kostar dina inköp till företaget för mycket?  Företagarnas medlemsförmåner används av 62% av medlemmarna. Vi har valt ut det bästa åt dig.

7. Den här fina tjänsten har du visserligen tillgång till antingen du är medlem eller ej. Men vi vill ändå passa på att tipsa om Hållbarhetsportalen! Verktyg för dig som driver ett mindre företag och vill arbeta hållbart. 

8. En fin sak med att vara medlem i Företagarna är att du får tidningen Företagaren i brevlådan sex ggr per år. Vi nöjer inte oss med att bara göra en tidning, vi gör en tidning som har vunnit Svenska designpriset och Guldbladet flera gånger för att du som medlem ska ha den bästa affärstidningen om småföretagare att läsa.

9. Är du företagare och under 35 år? Är du duktig men vill sparra med andra för att bli ännu bättre? Här finns Sveriges största nätverk för unga företagare; Företagarna Young, som träffas i bl.a. Almedalen och Skiweek varje år. 

kvinna_telefon_sofia.png

10. Som medlem i Företagarna har du möjlighet att träffa andra medlemmar för att dela erfarenheter. Det är skönt att prata med någon annan som har samma erfarenhet som du och vet allt om företagandets utmaningar och möjligheter.

11. En del ringer innan olyckan har skett. Andra efter. Oavsett så kan du som medlem i Företagarna alltid utan kostnad ringa Företagarnas jurister för att få vägledning.

12. Medlemmar i Företagarna har alltid någonstans att vända sig. Ditt regionkontor, din förening, andra medlemmar, experter och jurister för att bara nämna några. Vi är en stor företagarfamilj och vi hjälper varandra. Välkommen att kontakta oss!

13. Vem gillar inte lite glitter och glamour ibland? Som medlem i Företagarna kommer du ha massor av anledning att gå på företagargalor, fira företagare och glittra.

14. Det blir så ensamt på julbordet utan Företagarna” <3. Som medlem har du möjlighet att gå på  julbord med andra företagare var du vill i hela Sverige.

15. Starkare tillsammans! Det ska vara enklare för småföretagare att driva företag i Sverige. #4av5jobb skapas i små och medelstora företag. 

16. Moderniserad arbetsrätt.  Företagarna driver på för lagstiftning anpassad för dagens arbetsmarknad där fyra av fem  jobb skapas i små- och medelstora företag. 

17. Förmånliga rabatter på banklån! Människor byter bank sällan trots att det är en väldigt lönsam insats. Företag ändras och växer, nya behov uppstår. Är det dags att testa vår bankförmån? 

18. 3:12-reglerna, alltid lika aktuellt för småföretagare. Vi stred hårt för att stoppa försämringarna 2017 och vi kommer fortsätta bråka för att få den här regeln ännu bättre. Visste du förresten att 3:12-reglerna anses tillhöra de mest komplexa beskattningsreglerna för fysiska personer? 

19. Kan du mycket men vill lära dig ännu mer? Som medlem är du välkommen till alla våra aktiviteter på alla orter. Företagarna arrangerar frukostseminarier, webbsändningar med politiker och andra relevanta personer varje vecka där du kan fylla på din kunskap om politik, företagsjuridik, ekonomi, marknadsföring med mera.

20. Företagarna LIVE är livesända seminarier och debatter om aktuella frågor. E-handel, arbetsgivaravgifter, affärsutveckling, hållbarhet - för att nämna några. Du hittar tidigare och kommande sändningar av Företagarna LIVE här. 

21. Ett medlemskap i Företagarna är det bästa sättet att träffa andra företagare på din ort och få kontakt med kommunpolitiker.  

22. Avgiften för medlemskapet baseras på din omsättning, det ska löna sig även för dig som har en lägre omsättning att vara medlem i Företagarna. Du kan också vara stödjande medlem för en symbolisk summa. 

23. Företagare lägger mycket tid på administration. Ibland är det lönsamt, ibland inte.  Vi driver kampanjen Regelförenklarna som vill minska den onödiga tid du lägger på byråkrati. Exempelvis lämna in dubbla uppgifter, söka dubbla tillstånd och hantera oklara regler. 

24. Vad tycker du och hur gör du? Det är viktigt att politiker förstår hur du som småföretagare tänker och agerar. Därför släpper vi rapporter varje år om dig som företagare där du kan vara med och påverka innehållet. 

25. Dags för val 2022  - vi kommer följa, agera och bevaka så att småföretagsfrågor kommer med i den politiska debatten.

Frågor om medlemskap i Företagarna? Du kan alltid ringa oss på 08-406 18 65. 

 

26. Fakta, regler och rabatter men du vill väl ha roligt också? Hos Företagarna finns afterwork, mingel, frukosträffar, MÖTIONERA, matlagningskurser och företagsbesök. Här hittar du roligheter nära dig. 

27. Många företagare bor i en kommun och har företag eller sina kunder i andra kommuner. Här står dörren alltid öppen oavsett vilken förening du vill vara medlem i eller hälsa på hos. Föreningarna hittar du på startsidan under ort. 

28. Anställningsnormen är stark men tryggheten ska gälla för alla. För många företagare handlar valet om frihet och självbestämmande.  Men företagare ska inte ha ett sämre skydd när de behöver det. Vi har fått igenom en förändring för att stärka tryggheten för företagare. 

29.  Öka möjligheterna till att göra nationella och internationella affärer och kom på våra regionala och rikstäckande träffar för att vidga dit affärsnätverk. 

30. En del saker är tråkigare än andra som företagare, ex brott mot dig eller din verksamhet. Frågan är i fokus hos oss för att det ska löna sig att anmäla brott och för att företagare ska känna sig trygga. 

31. Bästa experterna som påverkar företagarklimatet i minst 128 aktuella frågor för småföretagare. Läs mer här.

32. Stolta företagare på Årets Företagare och Årets Unga Företagare. En tävling som börjar i din kommun och slutar på scenen i Stockholms Stadshus. 

33. Ett forum för att påverka – och ett medlemskap gör faktiskt skillnad. Vi är inte blyga, ett företagsklimat i världsklass är vad vi jobbar för. Här är några av våra framgångar och aktuella frågor. 

34. Det goda ordet - att prata med oliktänkande och förändra med hjärta och kunskap för att skapa fler framgångsrika företagare är viktigt för oss alla. 

35. Du som medlem och företagare ska synas och höras och därför skapar vi reportage och guider med och om dig varje dag. Läs mer i nyhetsarkivet.

36. Företagare saknar tilltro till skattesystemet och tycker inte att deras skattemedel används effektivt. Som medlem är du med och bidrar till att sätta fokus på att ett skattesystem som gynnar företagande behöver skapas. 

37. Bättre priser på det du gillar.  Hotell, flyg, bil, hyrbil, kortbetalning, frakt, försäkringar, krisjour, bemanning, datorer - här finns många kronor att spara!

38. Om olyckan är framme och du behöver rådgöra med någon kan du alltid kontakta Företagarna Krisjour. 

39. Ägarfrågor och ägarskifte - en fråga som lätt blir uppskjuten och precis som med försäkringar och testamente underlättar det att göra det i tid. Har du inte tid i dag? Boka en tid med dig själv en annan dag. 

40. Du har någon att hålla i handen när du behöver hantera personuppgifter och att förstå GDPR.

41. Företagarnas juridiska rådgivning har expertkompetens inom många olika juridiska frågor som rör dig som småföretagare. Offentlig upphandling, personal, export, avtal – för att bara nämna några.

42. Som om det inte räckte så får du som medlem också en av marknadens lägsta premier på bilförsäkring.

43. Kurser anpassade för dig som är småföretagare. Långa och korta utbildningar du kan gå både på distans och tillsammans med andra. Företagarna utbildningar – för det livslånga lärandet. 

Foretagarna bygg13 (1).jpg

44. När du behöver hitta en vikarie eller anställa tillsvidare finns tjänsten Företagarna Rekrytering och Bemanning som gör det enklare att hitta rätt kompetens. Vi samarbetar med StudentConsulting som finns i hela landet och du kan få hjälp på telefon eller via möte. Kostnadsfri konsultation. 

45. Hälsan är viktig och som företagare är det dyrbart att vara sjuk. 3 månaders fri försäkring ingår i medlemskapet och sen kan du teckna en av marknadens mest förmånliga företagarförsäkringar. 

46. Behöver du ny bil? Vi har medlemsrabatter på Volvo, BMW, Ford och Peugeot. Och när du har köpt bilen så har vi bilförsäkringen GARANT Bil plus bättre pris på drivmedel och laddstolpar hos Circle K och OKQ8. Som bilägare är det lönsamt att vara medlem i Företagarna. 

47.  EEN - en förmån för dig som vill exportera och importera!  Behöver du hjälp komma igång, utveckla, knyta kontakter, tyda regler med mera så är detta rätt stöd för dig. 

48. Kostnadsfri distansvård ingår i försäkringen GARANT GrundPlus. Du ringer när du behöver! Även anställda kan nyttja kostnadsfri sjukvård via GARANT Anställd. 

49. Sist men inte minst! Du blir medlem i en medlemsdriven organisation där du är med och påverkar villkoren för företagare i hela Sverige. Det viktigaste av allt. 

Hitta din anledning. Bli medlem här! 

PS. Ett medlemskap kostar från ca 1590 kr per år, det gäller i 12 månader och har ingen uppsägningstid. Vi vill att du gör som 9 av 10 medlemmar, stannar för att du gillar företagare. 

Spara tid och pengar

Medlemmar har tillgång till cirka 30 medlemsförmåner, noga utvalda för dig som driver företag.
  • 3 månaders fri försäkring för nya medlemmar och du kan även teckna försäkring för inkomst, sjukvård, bil med mera.
  • Fri juridisk rådgivning på telefon - ring hur ofta och länge du vill
  • Inköpsrabatter hos Dustin, IKEA, Volvo, BMW, Ford med flera
  • Lägre pris på resor med Europcar, SJ, Best Western, OKQ8 och Circle K
  • Sänk dina kostnader med rabatter på bland annat Fortum, Garant Försäkringar, Tele2, Schenker, Ramirent
Visa alla förmåner