headphones newspaper video-player

Kostnad för att starta aktiebolag + bonus malus #företagarpodden 117

2 maj 2018
I sommar kommer nya regler för skatt för den som kör miljöbil (eller miljöbov). Hur funkar det för dig som behöver köpa ny företagsbil? Dessutom, starta aktiebolag utan pengar, går det? Och kort om Skatteverkets nya härliga attityd!

Sköna maj har kommit när detta avsnitt släpps och veckans lyssnarfråga lyder:

Finns det förslag på att startkapitalet för ett AB ska sänkas? 

Jag vill starta ett företag som en hobby till en början i liten skala. Men jag vill från första början hålla isär privat och företag och vill därför starta ett AB. Men jag tycker 50 000 kr är ganska mycket att satsa i företag som jag ännu inte vet hur det kommer gå med och jag behöver inte så mycket pengar för att komma igång med själva företaget. Finns det förslag på att startkapitalet för ett AB ska sänkas? 

Günther och Julia ger ett svar och resonerar kring om man överhuvudtaget bör starta AB om man inte har kapitalet?

Ny bilskatt - vi reder ut

Dessutom har vi en gäst i studion, Kristoffer Storm från Circle K, som bland annat hjälper oss att reda ut kring kommande reglerna bonus malus - viktig kunskap om du är i färd med att köpa företagsbil, eller privat, innan 1 juli 2018, och även efteråt.

Lästips: Få koll på nya bilskatten

Play: Bonus malus - Företagarna förklarar

I övrigt vandrar Julia på rosa molntussar för tilllfället men lyckas ändå knäcka en lukrativ affärsidé inför sommaren. Och hur positiva har inte Skatteverket blivit på senare år?

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss i PODCASTER eller på SOUNDCLOUD

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD