För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Bröderna pallar framgången

Vinnarparet från 2007 har sålt sitt bolag och börjat om på nytt. Det nya företaget växer i rekordtempo.
Publicerad 3 nov 2016
Bröderna Hart

Läs även: Årets Företagare firar 10 år - så gick det sen

Läs även: Årets Unga Företagare bakar fram rekordvinst

Läs även: Så blir du medlem i Företagarna

På ett industriområde i Kopparberg växer travarna med pallar mot skyn. Det är här som Mattias och Ingemar Hart har byggt ett nytt företag som gått från 0 till 45 miljoner kronor i omsättning på tre år.

Vad krävs för att lyckas med en så snabb tillväxt?

– Viktigast är alltid att jobba mot ett större mål. I vårt fall var målet att bli en betydande leverantör av lastpallar. Alla möter vi väl motgångar och har dåliga dagar på jobbet, men det får inte stå i vägen för målet. Få kan göra den resan själva. Att vi är bröder med olika inriktning som delar på jobbet gör att vi båda orkar mer – det har bidragit till att vi har nått så här långt på så kort tid.

Vad har utmärkelsen Årets Företagare i Sverige betytt för er?

På det personliga planet är det en bekräftelse på att vi har lyckats, att det varit värt även de tunga dagarna. Och så finns det ju ett reklamvärde i utmärkelsen. Det går inte att sätta prislapp på det, men det är trevligt när affärskontakter och kunder uppmärksammar utmärkelsen, och det är ett bevis på att här drivs en verksamhet där det händer saker.

Om ni skulle starta ännu en ny verksamhet, vad skulle ni satsa på?

– Det kan nog bli ett par företag till, men exakt vad är svårt att säga. Det finns ett värde i det man gjort tidigare så det lär bli något besläktat. Virke är ju virke oavsett om det hamnar i pall eller i ett hus.

Fler nyheter från Företagarna