podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Jörgen Allstedt styrelsemedlem i Företagarna Håbo och delägare i företagen Alldiv AB och ZipOn AB

Publicerad 9 apr 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Jörgen Allstedt.jpgVad sysslar ditt företag/företagen med?

Jag har ju del i två bolag som har lite olika inriktning. ZipOn AB är ett bolag som sysslar med Tv-produktioner och studiobyggen. Det är idag min äldsta son Roger som är VD och driver bolaget. Jag har där styrelseuppdrag och arbetar mest med avtal, rådgivning och planering.

I det andra bolaget Alldiv AB är inriktningen restaurang, event, filmproduktion och musikproduktion. Det kan tyckas spreta, men jag är lite av en mångsysslare. Det är min fru Inger som är VD och driver Sjökrogen i Skokloster och jag har Stenhuset i Skokloster som bas för vår eventverksamhet.

Hur kom det sig att du valde denna bana?

Ja, brokiga vägar leder ofta framåt. Jag är från början utbildad IT-konsult, projektledare och även coach. Jag drev sedan -90 ett IT företag som arbetade med IT-tjänster åt en mängd olika företag, och vi hade även en sida inom företaget som jobbade med interaktiva hjälpmedel för skola och företag. Vi lanserade i början av 2000 talet Activboard i Sverige bland annat I övrigt jobbar jag mycket med film och musikproduktion inom Alldiv AB. Jag har en bana som musiker och låtskrivare sedan tidiga år. Filmproduktionen är inriktad på företags och presentationsfilmer. Min nyfikenhet och entreprenörsanda är min drivkraft.

Hur har pandemin påverkat er?

Alldiv AB övertog verksamheten med Sjökrogen en vecka innan pandemin bröt ut, vilket verkligen skakade om tillvaron. Men trots allt har den verksamheten fungerat bra under 2020. Det är även första året som restaurangen har varit öppen året runt. Tyvärr har eventverksamheten på Stenhuset legat lågt beroende på alla regler från FHM. Vi hade mycket planerat som tvärnitade.

För ZipOn AB har det snarast bara ökat med uppdrag och nyanställningar under året. Mycket då beroende på att behovet av rörlig bild, studioproduktioner och teknikstöd har haft stor efterfrågan.

Hur ser verksamheterna ut om tre år?

Svårt med spåkulan men min, Rogers och Ingers drivkraft inom de olika affärsområdena i bolagen borgar för att vi fortsätter satsa och tro på vad vi kan och vill. Vi har en massa nya idéer som vi succesivt vill genomföra. Vi får bara hoppas att vår värld snart återgår till normalt läge.

Fler nyheter från Företagarna