För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter
Res till norra Sverige!

Bästa stoppen och utflyktsmålen i norra Sverige

Hav och fjäll, skog och stad. Norra Sverige är fantastiskt. Det finns många caféer, restauranger, rastplatser, hotell och utflyktsmål som drivs av småföretagare. Här listar vi på Företagarna våra tips till dig som ska låta milen rulla förbi i sommar. Passa på att både ha trevligt och gynna småföretagen – de som skapar fyra av fem nya jobb.

Vi säger norra Sverige i stället för Norrland och vi erkänner att det finns mer att se och göra än vad vi listar här. Tur är väl det.  Att bara åka bil från Gävle till Kiruna är längre än att sätta sig bakom ratten och åka från Stockholm till Hamburg. Vi har vaskat fram några guldkorn. Du hittar garanterat fler på vägen om du besöker något av dem.

Längs E4

Bergmans fisk, Saltharsfjärden

Bergmans fisk är i dag inne på sjunde generationens fiskare. Rökeri, butik, sjöbod, ställplats för husbil och båtplatser, samt restaurang. Allt på udden där häckelsängsbönderna hade sina gamla sjöbodar på slutet av 1800-talet. Under säsong arrangeras även musik och underhållningskvällar. Missa inte denna pärla.

Läs mer om Bergmans fisk. 

Kalix

I Kalix finns mycket att göra, äta och fina boende. Missa inte butiken Handplockat i Kalix med bland annat mycket lokalproducerad keramik. Missa inte heller chokladprovningen på Arctic Treats som är väl värd en resa bara den eller Vevves Café där du kan äta och fika samtidigt som du spår i Tarotkort.

Läs mer om Handplockat i Kalix,  Arctic Treats och Vevves café och konditori.

Längs E12

Hotell Lappland i Lycksele

Hotell Lappland i Lycksele är en oas för lugn och ro, en härlig plats för både långresande gäster och den som är sugen på en staycation. På Hotell Lappland finns Sele spa club som lovar avkoppling utöver det vanliga.

Läs mer om Hotell Lappland.

First Camp Ansia i Lycksele

Naturskönt i Lycksele alldeles vid Umeälven ligger den femstjärniga campingen First Camp Ansia (Ansia Resort). Här kan du bo i husvagn eller tält, ta in på hotellrum eller hyra en stuga. Oavsett val har du tillgång till förstklassig service och en uppsjö aktiviteter för barn och vuxna. Allt i naturskön miljö.

Läs mer om First Camp Ansia.

Längs E45

Växbo Lin

Växbo Lin utanför Bollnäs erbjuder fabriksförsäljning av deras fina sortiment. Närliggande Växbo kvarn och Trolldalen har fina småbutiker, fantastisk glass och gott tunnbröd.

Läs mer om Växbo Lin.

Hotell Laponia

Hotell Laponia i Arvidsjaur är ett vildmarkshotell med god mat och aktiviteter väl värt resan dit. Här är det full fart med whiskeyprovning, firande, brunch och aktiviteter i kåtan men du kan också njuta av naturen och åka guidade turer.

Läs mer om Hotell Laponia.

Längs E10

Spis i Kiruna

På en bakgata i Kiruna hittar du Spis där du kan äta, sova och handla med gott hem från delin. Ja, det finns även ostprovning och bageri med kafé.

Läs mer om Spis Kiruna.

Längs väg 83

Orbaden

Hälsinglands Riviera är perfekt både för att äta gott på vägen till fjällen och för att stanna och övernatta. Spa, rum inredda av artister och kändisar. God mat och så fint!

Läs mer om Orbaden.

Järvsö Lanthandel

På Järvsö lanthandel kan du äta både lunch och middag, handla hantverk och ta med dig lokalproducerad mat.

Läs mer om Järvsö Lanthandel.

Längs väg 87

Thaipaviljongen i Ragunda

Thaipaviljongen i Ragunda är den enda kungliga thailändska paviljongen utanför Thailand. En väldigt vacker besöksplats som man inte får missa. Mat och uppträdanden finns också här.

Läs mer om Thaipaviljongen.

Döda fallet

Döda fallet med en sorglig och hemsk historia är i dag ett populärt utflyktsmål. Här finns smycken, mat, teater och musik plus skogar, tomma vattenfall och vandringsleder att besöka.

Läs mer om Döda falllet.

Längs E14

Hotell Gamla Teatern i Östersund

Hotell Gamla Teatern i Östersund och hela Östersund är väl värd ett besök. Från parkeringen på taket i centrum ser du hela Storsjön och Östersunds omgivningar.

Läs mer om Gamla teatern.

Längs väg 84

Brasseri i Bruksvallarna

Mitt i hjärtat av Bruksvallarna ligger Vävstugan Design, en butik som säljer inredning, design, lokala produkter och har ett fantastiskt brasseri.

Läs mer om Bruksvallsliden och Vävstugan.

Hotell Fjällnäs

Anrikt hotell med mycket atmosfär och omgivningar som heter duga. Hotell Fjällnäs är ett av de där ställena man gästar och vill återkomma till alla säsonger.

Läs mer om Hotell Fjällnäs.

Nya Jonssons har café och bistro

Nya Jonssons har café och bistro i Funäsdalen har en extra god detalj; egna chokladpraliner! Man bakar allt med ekologiska råvaror och vi vill varmt rekommendera deras hämtpåsar där man kan få frukostfrallor, fika eller vad mer man behöver till utflykten eller stugan.

Läs mer om Nya Jonssons har café och bistro.

Prenumerera på juristernas nyhetsbrev

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.