För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter
Skokloster slott.

Bästa stoppen och utflyktsmålen i mellersta Sverige

Många caféer, restauranger, rastplatser, hotell och utflyktsmål i Sverige drivs av småföretagare. Här listar vi på Företagarna våra tips till dig som ska ge dig ut på vägarna i mellersta Sverige i sommar. Passa på att både ha trevligt och gynna småföretagen – de som skapar fyra av fem nya jobb.

Okej, vi erkänner på en gång. Detta är inte en fullständig lista. Det finns så mycket att upptäcka att göra att ingen lista i världen gör den mellersta delan av Sverige rättvisa. Å andra sidan är det bättre att göra ett försök än att låta bli. Eller hur? Här listar vi ett urval av stopp och utflyktsmål som vi vill lyfta fram. 

Längs E20/E18

Strängnäs

Strängnäs, en fin stad där du kan promenera runt, fika och äta, bada mitt i stan, besöka domkyrkan och lära dig mer om Strängnäs minst sagt intressanta historia. Har du någon i din närhet som älskar militärhistoria så är Strängnäs ett mycket passande resmål.

Läs mer om att turista i Strängnäs.

Rosenhill

Rosenhill är en vacker trädgård på Ekerö. Det är ett resmål som är perfekt för dig som vill göra äpplemust, äta mat från muurrikkan och njuta av musik. Fokus på hållbarhet, att lära sig odla och ta tillvara det trädgården bjuder per säsong. Du kan även ladda el-bilen här, om du rattar en sådan.

Läs mer om Rosenhill.

Skokloster

Skokloster i uppländska Håbo har både slott, restaurang, hotell, stenhus, kyrka och camping i väldigt fin omgivning. Slottet räknas som ett av Europas finaste barockslott och är det största privatpalats som någonsin byggt i Sverige. Skokloster är ett perfekt utflyktsmål för olika åldrar eller en wekeend med någon du gillar extra mycket.

Läs mer om Skokloster.

Lekhyttans kiosk

Lekhyttans kiosk i Vintrosa i Örebro län, är numera en restaurang serverar vällagad husmanskost och à la carte vart du än är på väg. Perfekt stopp för sörlänningar på väg mot fjällen.

Läs mer om Lekhyttans kiosk.

Åsby Hem och Trädgård

På Åsby Hem och Trädgård i Hallstahammar finns kläder, möbler och växter för både ute och inne. Allt i en helt fantastisk miljö inredd med det som säljs. Café finns också!

Läs mer om Åsby Hem och Trädgård.

Desserthantverk Resarö

Ett väldigt trevligt utflyktsmål är hos Malin Lönneberg på Resarö Paviljong där du kan fika och äta lunch och middag. Allt är lika gott och en fantastisk miljö. Har du med dig barn finns en stor gräsmatta och badplats precis i närheten.

Läs mer om Desserthantverk Resarö

Ekbacken i Österåker

En perfekt plats för lugn och ro! Här sitter man och äter sin lunch, springer av sig och rastar hunden i en vacker ekskog efterkanalen. På samma plats där långhundraleden gick på vikingarnas tid.

Läs mer om Ekbacken i Österåker.

Längs Väg 50

Nora

I Nora finns det förutom en imponerande kyrka och fina små kvarter Kvarteret Bryggeriet där mat, kultur och shopping samlats. Bra tips att svänga av till för att fika, handla och njuta av lite kultur på vägen.

Läs mer om Kvarteret Bryggeriet.

Längs Väg 57

Lida Gård utanför Flen

Utanför Flen ligger Lida Gård. Där det finns restaurang med gårdslagad mat och café med gårdsbakade godsaker. På Lida gård finns även en butik. I den hittar du allt för hästen, hunden, jakten, festen, fritiden och hemmet. Som om det inte vore nog erbjuder Lida Gård även catering och konferens. Samt massor av spännande aktiviteter, VIP-kvällar, modevisningar med mycket mera.

Läs mer om Lida Gård.

Längs väg 63

Malmtorget

Malmtorget i Kopparberg har både mat, torghandel och många aktiviteter att bjuda på under året.

Läs mer om Malmtorget.

Längs Väg 72

Gårdsjö Älgpark i Heby

Norr om Morgongåva i Heby kommun ligger Gårdsjö älgpark med café, butik och älgsafari där närkontakt med djuren är ledstjärnan. De flesta som besökt älgparken kommer inte bara att minnas ett unikt möte med djuren utan även den karismatiske ägaren, Leif Lindh, eller älgmannen Leffe som han säger. Eller the Mooseman, namnet han blev berömd som internationellt när hans simtur med älgen Holger nådde 200 miljoner tv-tittare. Ord gör inte Gårdsjö Älgpark rättvisa. Måste upplevas.

Läs mer om Gårdsjö Älgpark.

Prenumerera på juristernas nyhetsbrev

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.