headphones newspaper video-player

Företagarna Syd

Vårt regionkontor är knutpunkt och stödfunktion för föreningarna i Skåne och Blekinge. Vi arbetar för att det ska bli enklare, roligare och mer lönsamt att driva företag!

Magnus Engelbäck, Regionchef, magnus.engelback@foretagarna.se
Martin Carling, Regionsamordnare, martin.carling@foretagarna.se

Föreningar i Syd

Lokalföreningarna utgör grundverksamheten i Företagarna. Välj ort för att se din närmsta förening i region Syd.

Kontakta regionkontoret i Syd
World Trade Center Jungmansgatan 12 211 11 Malmö
040 - 636 24 00
Hitta andra regionkontor
Småföretagsbarometern 2021 är släppt för Skåne & Blekinge

Småföretagsbarometern presenteras både på riksnivå och i länsvisa rapporter som gör det möjligt att följa indikatorerna för olika delar av landet och jämföra dem över tid. Läs rapporterna här:

Småföretagsbarometern Skåne 2021

Småföretagsbarometern Blekinge 2021 

 

Vem vinner 2021?

Årets Företagare & Årets Unga Företagare är Företagarnas största utmärkelse. Nu börjar nomineringarna i våra föreningar i Skåne & Blekinge att öppna upp för 2021 års priser. 

Det lönar sig att vara medlem

Företagarna har smarta medlemsförmåner och ett stort nätverk – Sveriges största för företagare. Och så bidrar du till bättre politik för alla som driver eget!

Från 135 kr/månad. Du blir personligen medlem – företaget får ett serviceabonnemang. Medlemskapet gäller i 12 månader, betalas årsvis och förlängs inte automatiskt. 

Färdplan för bättre företagsklimat

För att hjälpa politiker och andra makthavare att fokusera på rätt saker har Företagarna tagit fram Färdplan 2021 – 7 anhalter på vägen till återstart.

Färdplanen innehåller sju punkter, från behovet av att förenkla och förlänga krisstöden till sänkta arbetsgivar- och egenavgifter.

 

Vi jobbar för ett bättre företagsklimat i Skåne & Blekinge

Varför gör vi detta?

Genom minskad regelbörda, sänkt skattetryck och tillgång till kompetent arbetskraft kan företag växa. Det ger fler jobb, ökad tillväxt och välfärd, samt fler människor som förverkligar sin dröm som företagare. 

Gå till vår press och nyhetssida

Vår uppmaning - fortsätt konsumera om du är frisk, stötta våra småföretag

I det svåra läget vi nu befinner oss i så finns det fler eldsjälar som på olika sätt kommer ställa upp för att stötta de lokala företagen. Många småföretagare har påverkats hårt av Coronavisruset med minskade omsättningar och uppsägning av personal. Vi  försöker nu samla kraften i alla initiativ här och hoppas fler exempel kommer in till oss som vi kan skriva om. 

Tillsammans stöttar vi småföretagen på våra lokala orter. Här är utvalda berättelser och råd till dig som är företagare eller konsument. 

Corona – råd och stöd till företag

Vi håller dig uppdaterad!
Företagarna följer löpande utvecklingen kring coronaviruset och hur det påverkar företagares verksamhet för att kunna påverka beslutsfattare i rätt riktning. Vi samlar artiklar som berör corona-pandemin och hur den påverkar svenska småföretagare på en specialsida.

Råd och stöd till arbetsgivare

Företagarnas handbok för arbetsgivare är ett stöd i din arbetsgivarroll. Den är framtagen av Företagarnas experter på arbetsmiljö och arbetsrätt med fokus på det mindre företaget. 

Event i vårt område
Nyheter från vårt område
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans kan vi förändra

49 anledningar ...

... att bli medlem i Företagarna. Vi är stolta över att kunna visa upp allt du får.

Nätverk

Företagarnas nätverk bygger på kunskap och inspiration för att förbättra möjligheterna för dig som driver företag.