För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter
Jennie Albinsson
näringspolitisk expert med inriktning miljö och klimat
Telefonnummer: 0721634286

Jennie Albinsson, expert miljö och klimat

Jennie Albinsson är Företagarnas näringspolitiska expert med inriktning på miljö och hållbarhet.
Foto: Oskar Omne

Aktuella frågor på mitt område

Att små- och medelstora företag ges goda villkor för att kunna bedriva ett långsiktigt arbete för klimatomställningen med en bibehållen konkurrenskraft.

Bakgrund

Jennie Albinsson är en erfaren näringspolitisk expert på Företagarna med fokus på miljö och klimat. Hon har en gedigen utbildning och erfarenhet från arbete inom klimatpolitik, både på kommunal, nationell och europeisk nivå. 

Jennie har en examen i filosofie med inriktning mänskliga rättigheter från Lunds universitet. Hon har tidigare arbetat som borgarrådssekreterare i Stockholms stad, med ansvar för miljö, klimat och energi. Innan dess arbetade hon i Sveriges riksdag och med EU-frågor på Stockholms Europakontor i Bryssel. 

I sin nuvarande roll på Företagarna arbetar Jennie med att påverka och ge inspel till klimatpolitiken. Hon menar att det är viktigt att politiken utformas på ett sätt som gör det ekonomiskt lönsamt för företag att ställa om, inte minst för mindre företag som ofta har begränsade resurser, till en mer hållbar verksamhet samtidigt som de politiska åtgärderna ger en betydande effekt på klimatet. 

Mer från Jennie Albinsson

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.