Möt Anna Schärlin, grundare av Egg & Milk i Göteborg

Hej Anna! Hur föddes idén till Egg & Milk?
- Vi har tidigare haft ett café med franskt tema men sålde det för att kunna resa jorden runt under några månader. Vi visste redan då att vi ville arbeta under mer humana arbetstider och med ett roligt koncept. Under resan föddes idén till att starta en amerikansk frukost- och brunchrestaurang.
- Hur länge har ni varit medlemmar i Företagarna Göteborg och varför valde ni att bli medlemmar?
- Vi har varit med i Företagarna i ca 1 år nu och det kändes betryggande och jag fick matnyttig information om reglerna gällande pandemin. Det var också toppen att jag fick medlemsrabatt på min Volvo!
- Vad har du för tjänst och vad innebär den?
- Jag är allt-i-allo och arbetar med allt mellan att vara i köket till att byta glödlampor.
- Vad är det bästa med ditt jobb?
- Det är kundkontakten och att det är mycket fart och fläkt. Vi har också många gäster och stammisar som bidrar till en god stämning!
- Vad har du för bakgrund?
- Jag har jobbat inom restaurang i många år. Jag var sexton år när jag började i branschen och är fyrtionio idag.
- Hur ser du på Egg & Milks framtid?
- Just nu är den osäker på grund av pandemin. Men vi har ändå klarat oss väldigt bra och haft en oerhörd tur som har kunnat rida ut stormen. Vi är tacksamma att vi har så många stöttande gäster.
- Vad gör du på fritiden?
- Då umgås jag mycket med mina tre barn och min man. Min dotter har en häst så det blir mycket tid i stallet. Det är roligt och avslappnande på samma gång. Jag känner aldrig någon stress när jag är där.
- Vad vet inte alla om dig?
- Det är att jag gjorde den här jorden-runt resan under tre månader. Det var helt fantastiskt!