För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Junselebagare kan bli Årets Företagare i Sverige

Publicerad 18 aug 2015
Emma knep platsen som Årets Företagare i Västernorrland. Nu väntar den stora riksfinalen i Stockholm 9 oktober.

Foto: Katarina Östholm, Tidningen Ångermanland

I våras tog Emma Tarberg, som driver Emmas Skafferi i Junsele, hem priset som Årets Företagare i Sollefteå.

Nu står det klart att hon – i konkurrens med sex andra vinnare i länet – gått vidare till den prestigefyllda riksfinalen i Blå Hallen i Stockholms Stadshus den 9 oktober. 

– Emma är en målmedveten och driftig entreprenör som redan gjort avtryck på riksnivå, konstaterar Thomas Byström, regionchef för Företagarna Västernorrland och medlem i den regionala juryn.

Sedan starten 2007 har Emmas Skafferi seglat upp som något av en trendsättare när det gäller delikatesskorpor. Sortimentet omfattar i dag ungefär 65 olika smaker som levereras över hela Sverige.

– Här bakas allt omsorgsfullt för hand utan konstgjorda aromer och essenser – allt är äkta vara, säger Emma Tarberg.

Årets Företagare i Sverige är en tävling som arrangeras av organisationen Företagarna, Sveriges största organisation för företagare.

Bland 21 regionala vinnarna utses en totalvinnare för riket. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

Fler nyheter från Företagarna