För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tjejvasan + Volvo Cars + Företagarna W. = Succé

Publicerad 27 feb 2024
Vilken fantastisk helg vi har varit med om! Detta var första gången som vi på Företagarna W. fick möjlighet att bjuda in våra medlemmar till denna folkfest och tradition tillsammans med vår förmånspartner Volvo Cars. Vi var cirka 20 personer i vårt gäng från Företagarna och totalt var vi cirka 70 deltagare som samlades i vackra Tällberg där vi bodde på Gyllene hornet och Greens hotell.

Volvo Cars är mångårig partner med Vasaloppet och är aktiva under hela Vasaloppsperioden med olika aktiviteter i samband med bland annat Stafettvasan och Tjejvasan.

Tjejvasan, en av de mest prestigefyllda längdskidloppen för kvinnor, har blivit ett huvudevenemang inom svensk vintersport. Loppet, som äger rum mellan Oxberg och Mora och sträcker sig över 30 kilometer, lockar deltagare och publik från hela landet och det är verkligen en folkfest.

Vi samlades på fredagskvällen för att hälsa alla deltagare välkomna och gå igenom upplägget för helgen. Företagarna W. fick också möjlighet att berätta om vår organisation och våra medlemskap. Det fanns möjlighet att få hjälp med att valla sina skidor och att få några sista tips. Vi avslutade med en gemensam middag med uppladdning inför Tjejvasan på lördagen.

En tidig morgon med lite nervösa tjejer, många var med för första gången, avnjöt en god frukost och fyllde på med energi. Det är mycket att tänka på med logistiken, märkning av skidor och klädpåsar, chip som ska fästas på pjäxan, vad ska man ha med sig att äta m.m.

Bussen kom och hämtade upp hela gänget för avfärd mot Mora och starten i Oxberg. Den första starten med eliten gick klockan 9.00 och sen följde det nya startgrupper var 15:e minut. Årets lopp, det 36:e i ordningen, hade ca 6 400 anmälda deltagare och ca 5000 kom till start.

Vinnare av loppet blev för första gången från Finland - Kati Roivas, Team Eksjöhus, som var starkast i en spurtstrid med tre andra tjejer och kom in först över mållinjen strax före Norges Emilie Fleten, Team Ramudden.

Våra deltagare kämpade väl i ett tungt före där spåren ganska snabbt blev lösa men alla tog sig i mål, trötta men nöjda över sin prestation. Med medaljer runt halsen och diplom bar det sen hem till hotellen igen och en välförtjänt middag. Så otroligt bra kämpat!

Efter avslutande frukost och lite stela ben bar det sen hemåt igen. Men vi var alla överens om att detta måste vi göra igen! Så håll utkik efter information och häng med du också! Alla kan vara med på Tjejvasan oavsett nivå och vi har så kul när vi tillsammans kan peppa varandra och heja fram varandra till strålande prestationer!

Ett stort tack till vår samarbetspartner Volvo Cars som gjorde detta möjligt!

Se bara på dessa härliga bider, visst blir man sugen att hänga på nästa år?

tjejvasan bild.jpg

60a74764-9003-406c-b7a0-6c2db614443c.jpg

vasan3.jpg

63d85a17-9945-46f8-a7aa-beb9dfbbb87f.jpg

 

Fler nyheter från Företagarna