För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där, Magnus Magnusson ägare av M.Magnusson potatis och nominerad till årets företagare i Laholm!

Publicerad 19 apr 2024

Allt började med att Magnus först började arbeta på AJ potatis, där började också intresset för de han håller på med idag. Magnus bestämde sig så småningom för att starta sitt eget och M. Magnussons potatis grundades sedan 1992, med utgångspunkt från hans föräldragård. De har tidigare också odlat, rödkål, vitkål, spannmål, raps och purjolök men satsar sedan de senaste åren helhjärtat på potatisen.
Med en odling som är störst i Sverige odlar de själva på 600 hektar, och utöver de har de också 20 andra odlare som odlar åt dem ute i Sverige, på så sätt kan erbjuda hela Sverige potatis året om. När vi besökte Magnus och hans odling är det början April och början av potatissäsongen, i mitten på April sätter de sin potatis, ett arbete som tar ca 5-6v att utföra.
Under vårt besök fick vi också en rundgång på gården, vi fick veta och se hur hela processen ser ut för potatisens gång, hur de tar hand om den, lagrar den, packar den osv. Han berättar detaljerat om många av maskinerna, vad de gör, hur de gör och vad de kan.
  - Det är lite hightech även inom potatisbranschen!

Det är inte så noga vilken sort!
Vi är självklart nyfikna på vilken sorts potatis som Magnus själv tycker är bäst, de odlar nämligen ca 16 olika sorter under årets lopp. Detta var en fråga som var svårare att få ett svar på än vi hade trott, han skrattar och svarar,
  - Det är inte så noga vilken sort tycker jag.
Vidare undrar vi om han föredrar fast eller mjölig potatis,
  - Jag tar gärna en fast potatis, klyftpotatis, kokt, i ugnen, eller en pressad potatis är ju fantastiskt gott.

Jag har aldrig haft svårt att gå till jobbet!
Det märks at Magnus brinner för sitt arbete och har koll på minsta detalj. Efter 32 år som egenföretagare vill vi ta reda på vad det bästa med att driva företag är, med glimten i öga får vi till svar,
  - Att bli nominerad till årets företagare, outstanding. Frågor på det?
Han fortsätter sedan,
  - Det är fantastiskt roligt, jag har aldrig haft svårt att gå till jobbet, aldrig.
Han berättar att hans son sedan 2017 också arbetar på företaget och har ett stort intresse för det, vilket han tycker är mycket roligt och som också gjort jobbet till en annan grej.

Bli medlem i Företagarna!

thumbnail_image0.jpg

Taggar
Fler nyheter från Företagarna