För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Han skapar ett alternativ till Amazon

Det unga AI-geniet Oliver Edholm vill ge svenska e-handlare alternativ till e-handelsjätten Amazon som öppnade i Sverige i oktober. För ett år sedan startade 18-åringen AI-tjänsten Depict som ger produktrekommendationer inom e-handel.
Publicerad 3 dec 2020

– Med Amazon i Sverige har e-handlare två val: de kan gå med i Amazons plattform och ge bort 30 procent av omsättningen eller stå utanför och hitta andra vägar, säger Oliver Edholm.

Amazon har tillgång till enorma mängder data som används för att styra försäljningen med köprekommendationer. Med AI och avancerad mjukvara vill Oliver med Depict ge enskilda handlare samma muskler. Investerarna tror på idén och har redan satsat mer än 25 miljoner kronor. Oliver Edholm har jämförts med Spotifygrundaren Daniel Ek och bolaget är antaget till prestigefulla acceleratorprogrammet Y Combinator i Silicon Valley.

Fler nyheter från Företagarna