För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Så vill Isabella Lövin förenkla för småföretagen

Grön omställning och skattesänkningar är bland de förslag som Miljöpartiets språkrör lägger fram till småföretagare inför valet. Tidningen Företagaren ställer Isabella Lövin mot väggen.
Publicerad 29 aug 2018
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin lovar sänkta skatter till småföretagare.

Vilka är de tre viktigaste/mest angelägna företagarfrågorna just nu?

a)    Att investera i den gröna omställningen som just nu skapar en marknad där nya företag sätter Sverige på kartan. Innovationer och entreprenörskap bidrar till moderna lösningar och nya exportmöjligheter.

b)    Att säkra att innovations- och utvecklingsmedel finns tillgängligt för nya företag och entreprenörer och för att främja grön omställning av industrier och hela branscher.

c)    Att göra det enklare att starta och driva företag genom att sänka skatten för de minsta företagen och genom ytterligare digitalisering förenkla administrationen.

Vilken regel som berör företagare skulle du vilja slopa på en gång?

– Det viktiga är inte enskilda regler som ska slopas utan att ett systematiskt arbete för att förenkla regler och slopa gamla regler drivs. Vi vill bland annat förstärka Regelrådets arbete genom att ge dem mer resurser och möjlighet att granska och föreslå förändringar av redan befintlig lagstiftning. Vi vill ge kommuner, landsting och länsstyrelser stimulansmedel för att arbete med regelförenkling och effektivare handläggningsprocesser.

Vilken var din första insats som entreprenör?

– Första insatsen var just att sälja jultidningar.

Om du skulle starta ett företag - inom vilket område vill du helst verka?

– Jag har tidigare bedrivit frilansverksamhet som journalist och författare och skulle gärna göra det igen.

Fler nyheter från Företagarna