För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

E-handelskungen shoppar vidare

Först drog Pär Svärdson igång Adlibris, sedan blev det miljardbolaget Apotea. Nu har han nya branscher på sin inköpslista.
Publicerad 3 nov 2016

Läs även: Årets Företagare firar 10 år - så gick det sen

Läs även: Årets Unga Företagare bakar fram rekordvinst

Läs även: Så blir du medlem i Företagarna
 

”Mat är en gigantisk chans, och de befintliga aktörerna har – om du frågar mig – inte hittat sina former”

Vad har utmärkelsen Årets Företagare i Sverige betytt för dig?

– Det är en hedrande utmärkelse som jag känner stor stolthet över, inte minst med tanke på hur kvalificerade de övriga nominerade var.

Om du skulle starta en ny verksamhet i dag, vad skulle du satsa på?

– Om satsningen är inom e-handel så väljer jag livsmedel. Jag har just startat ett nytt företag, Delitea, en matbutik på nätet. Till en början säljer vi mest delikatesser, exempelvis roliga kaffesorter och olivolja, men det kan efterhand byggas ut och bli mycket mer. Jag tror att kylvaror kan vara en intressant nisch. Mat är en gigantisk chans, och de befintliga aktörerna har – om du frågar mig – inte hittat sina former. Även om hemleverans är vanligt i storstäderna finns det nästan ingen som säljer mat på nätet på övriga orter i Sverige.

- Om jag väljer bort e-handel så skulle jag absolut satsa på någon form av cleantech eller grön energi. Det är ett område som intresserar mig och definitivt kommer att växa.

Fler nyheter från Företagarna