För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Årets Företagare i Sverige 2013

Hamdija Jusufagic, vd för it-företaget System Verification med 180 anställda i Sverige och Bosnien-Herzegovina, blev vald till Årets Företagare i Sverige 2013.
Publicerad 30 sep 2014

LÄS MER: Årets Företagare

Hur har året som Årets Företagare varit?
- Utmärkelsen betyder väldigt mycket. Den har skapat en intern stolthet och priset hjälper oss att rekrytera nya medarbetare. Det som värmer lite extra är att många i Bosnien-Herzegovina har uppmärksammat utmärkelsen och skickat gratulationer.

Men har priset någon praktisk betydelse?
- Absolut, både nuvarande och blivande kunder får en bekräftelse på att vi jobbar seriöst och framgångsrikt. Vi har fått priser tidigare (bland annat Ernst&Youngs Årets Manliga Stjärnskott Sverige) men den här gången har vi jobbat aktivt med utmärkelsen i vår marknadsföring och det skapar kommersiell nytta.

Är det många som vill ha dina tips och råd?
- Jag har blivit inbjuden som talare till flera seminarier, bland annat till Region Skånes tillväxtkonferens och Malmö Näringslivsgala och så har jag blivit invald i styrelsen för Malmö Högskola.

I Bosnien finns det duktiga it-människor som säger upp sig från bättre betalda jobb bara därför att ryktet om vår öppna svenska företagskultur har spridit sig i branschen.

Kommer du ihåg något speciellt från prisutdelningen i Stockholms Stadshus förra hösten?
- Ja, det var när Annie Lööf (dåvarande näringsministern) frågade mig vad man kan göra för att förbättra det svenska företagsklimatet.

Vad svarade du?
- Jag svarade att vi redan har fantastiska förutsättningar att driva företag. Sverige ligger i framkant när det gäller teknik, det finns stor utvecklingskraft i många företag och vi har en bra kultur med högt i tak och stort utbyte av idéer och tankar. Vår svenska företagskultur är en underskattad exportprodukt.

Hur har du märkt det?
- Jag jämför med andra länder, exempelvis Bosnien-Herzegovina där jag både har mina rötter och verksamhet. I Bosnien finns det duktiga it-människor som säger upp sig från bättre betalda jobb bara därför att ryktet om vår öppna svenska företagskultur har spridit sig i branschen.

Fler nyheter från Företagarna