podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Annica Sander, Stockholm Rehabklinik Kista/Bålsta

Publicerad 24 nov 2021

Vad gör ni på ert företag?Annica_Sander_Sthlm_Rehab.jpg

Mitt företag består av ett härligt erfaret och duktigt gäng naprapater, fysioterapeuter och massageterapeuter som tillsammans arbetar för att få människor att må bättre. Vi jobbar med privatkunder, företagskunder och mot försäkringsbolag där man har en privat sjukvårdsförsäkring. Vi har sedan ca 15 år klinik i Kista samt att vi sedan ca 4 år även finns på Relax i Bålsta . Vi behandlar och jobbar med olika uppdrag även ute hos företagskunder och idrottsföreningar.

På Relax i Bålsta finns det andra terapeuter inom skönhets och hälsobranschen + att vi där satsar stort på Yoga som även är ett väldigt bra komplement för våra patienter/kunder.

 

Hur kom du fram till att du ville arbeta med människors hälsa?

Jag har alltid varit intresserad av kroppen och hälsa, var gymnast som ”ung” och kom ofta i kontakt med idrottskadebiten med egna och andras skador, när jag själv hade ont i ryggen och träffade en duktig naprapat som behandlade mig så blev jag övertygad att detta var mitt framtida yrke. Efter 5 års studier på Naprapathögskolan i Stockholm så är jag 21 år senare fortfarande lika intresserad och älskar att arbeta med patienter då variationen är så bred och man träffar och möter olika människor varje dag med olika typ av besvär. Naprapatyrket är väldigt tacksamt och ger mig energi tillbaka då människor uppskattar vår kunskap och blir bättre samt är motiverade själva till att jobba för sin förbättring. Jag har alltid varit en entreprenör och ville tidigt driva olika projekt och kliniker vilket jag hela min karriär har gjort i kombinationen med att vara behandlande naprapat.

 

Vad ser du att mänskligheten har för utmaningar när det gäller dagens stillasittande?

Väldigt stora , vardagsrörelse, ta eget ansvar för sin hälsa och minska stressen. I vår värld idag behöver vi sänka tempot och ta hand om oss bättre samt att acceptera att förändring för tex ett ryggproblem kanske inte fixar sig på 1 behandling eller 1 värktablett utan att det måste få ta tid och att man själv måste vara delaktig och vilja göra förändringar. 

Vi behöver lära våra barn och ungdomar att rörelse är viktigt och att det behövs för att må bra på olika sätt. Vi möter ofta de 2 motpolerna i de som aldrig tränar och de som ständigt övertränar. Att försöka hitta balans och få in rörelse och träning som mer naturliga moment skulle fler må bättre av. Med rätt hjälp från olika yrkesverksamma inom hälsa och behandling samt vägledning så skulle många kunna må så mycket bättre.

 

Vad är du mest stolt över, när det gäller ditt arbete?

Att jag har väldigt många stamkunder som uppskattar mitt arbete mina behandlingar och blir hjälpta av det jag gör som naprapat, en stamkund kan komma varje vecka, varje månad eller 1 gång var 5:e år men uppskattningen i att de kommer tillbaka är jag stolt över.

Samt att jag under 20+ år har drivit företag i med och motgång men aldrig gett upp och att jag har fostrat och utbildat samt gett många naprapater och fysioterapeuter arbete genom åren är något man kanske tar för givet att företag ska göra men det är också en konst även för individen och företagaren bakom allt att få ihop allt i slutänden.

 

Hur har pandemin påverkat er?

På flera olika sätt, de första 2 månaderna bokades det mesta av. Men sedan stabiliserades det igen, i vår värld så blir vi oftast inte så påverkade av tex låg eller högkonjunkturer då människor har ont oavsett och prioriterar vår vård men här såg vi också en annan rädsla och osäkerhet över vad det var som hände.

Våra 65+ kunder är de som höll sig borta ett tag men sedan efter att vaccinationerna kommit igång så kom även de tillbaka då vi alltid varit tydliga med att följa alla rekommendationer från FHM och gjort allt vi kunnat på kliniken för att minska smittspridningen.

Sen har det varit en lång personlig oro och en oro bland kollegor och anställda över att vi är en yrkesgrupp som faktiskt inte kan jobba hemifrån och hur vi själva skulle klara oss -

 

Vad är era framtidsplaner?

Vi jobbar sedan 2 år med en ny metod för att behandla olika fotbesvär som kallas PRONATOS det är spännande och kommer hjälpa många människor framöver, vi är 1 av 4 naprapatkliniker i Sverige som har denna utbildning och vi ser en ökning i antalet bokningar.

Vi jobbar kontinuerligt med att stärka upp både Kista och Bålstakliniken nu efter denna pandemin som vi hoppas inte får ny fart nu och i samarbete med Relax i Bålsta och mina superkollegor där så har vi precis flyttat till nya lokaler i Draget där vi trivs jättebra . Vi kommer satsa på olika behandlingar och yoga och hoppas att fler och fler hittar till oss där.

Fler nyheter från Företagarna