För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Första resan med din stora kärlek

Resmål som ger det lilla extra för dig och din älsklings partner, vän, mormor, farfar eller granne. Sverige är fyllt av intima hotell, scener och upplevelser som passar perfekt när man vill tanka energi med nära och kära.

Pirr i magen. Ögon att drunkna i. Känslan av att du hittat meningen med livet, universum och allt. Förälskelse är fantastiskt och även om det kan kännas som att världen runtomkring försvinner så finns det inget härligare än att upptäcka den på nytt tillsammans. Ni behöver inte åka till världens ände. En romantisk getaway i Sverige kan vara minst lika härlig. Här listar vi några tips.

Weinbergs Hotell på Idala Gård

Ett hotell du aldrig glömmer! Åk till Trelleborg för att få en upplevelse utöver det vanlig med fantastiskt inredda rum, god mat, pool och väldigt roliga temakvällar med vinprovning bland annat.

Läs mer om Weinbergs Hotell på Idala Gård

En cykeltur på Ven

Ven i Öresund är ett trevligt resmål när man ska lära känna varandra. Det kanske blir en dagsutflykt eller övernattning. Det finns många små och omsorgsfullt renoverade hotell som ryms i gamla stall och byggnader.

Läs mer om Vens cykeluthyrning.

Surflogiet på Gotland 

En plats dit även kungligheter söker sig för romantik på tu man hand är Surflogiet på Gotland. Bar, boka kajak, surfa eller sov över i romantiska tält med riktiga sängar där hav och himmel går hand i hand.

Läs mer om Surflogiet 

Hotell Grå Gåsen - så mycket bättre!

Följer du tv-serien "Så mycket bättre" känner du säkert till hotellet Grå Gåsen. Men visste du att man kan bo och äta där även om man inte tillhör Sveriges artistelit? Övernatta, äta, dricka och hänga i trädgården. Mysigt ställe! 

Läs mer om Grå Gåsen

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad med betoning på bad så kan du göra det mesta här. Bada isvak, varma pooler, jacuzzi, bastu, kallbad och öppna brasor. Trerättersmeny, havsutsikt, musik och drinkar.  

Läs mer om Ystad Saltsjöbad.

Nääs-fabriker utanför Lerum

Superfint område inrett i gamla fabriker där det också sitter företag och jobbar. Fina hantverks- och delikatessbutiker, underbara rum, god mat och spa. Vill du vara mer aktiv finns promenadstråk, SUP-yoga, vin- och ölprovning, BBQ, vårmarknad och aktiviteter i butikerna året om. Tillgängligt och tips även för dig som passerar på vägen och vill ha en god lunch.

Läs mer om Nääs fabriker.

Strömstad Spa och resort

Strömstad Spa och resort med spa, golf och resort. Skaldjur, drinkar och lyxsöndag blandat med spabehandlingar, båtturer längs kusten, sälsafari, hummerfiske, kajakpaddling och cykelturer. Du kan med andra ord vara precis så avkopplad eller aktiv som du själv vill. Antingen bokar du allt innan eller lägger till saker på plats.

Läs mer om Strömstad Spa och resort.

Slussens Pensionat på Orust

Det svenska musikhotellet, här hittar du artister från hela Sverige (Joel Alme, Sabina Dumba, Linnea Henriksson, Sara Klang, Tingsek för att bara nämna några som med publiken hoppar på stolarna i restaurangen sena sommarnätter och dagen efter dyker från klipporna för morgondoppet. En konsert du sent kommer glömma! På Orust finns förstås massor att se och uppleva, bra kombo med musik och sommar.

Läs mer om Slussens Pensionat på Orust.

Winemechanics i Göteborg

Fantastisk restaurang och urban vintillverkare i Göteborg där du kan sitta både ute och inne. I området finns flera restauranger och tillverkare av mat och dryck. ”Rufft” och industriellt en kort tur med spårvagnen.

Läs mer om Winemechanics.

Sund Nergården

Underbara fina Sund Nergården i Trosa där du kan bo på glamping eller hotell. Det är litet och deras egna beskrivning god mat, mycket vin och utomhusbad sammanfattar väl.

Läs mer om Sund Nergården. 

Kackelstugan på Öland 

Ett av de företag som varit med i boken Jobbskaparna och som är ett absolut måste för många som besöker Öland. Musik, mat, nära och kära - vad mer behöver man? Kanske egen öltillverkning? Det finns också! 

Läs mer om Kackelstugan 

Ellery Beach-hotell på Lidingö

Ellery Beach-hotell på Lidingö är ett perfekt ställe för en långhelg. Kravlöst och njutning i fokus, ombonat med strandhus och egen brygga. Vill man vara aktiv så finns paketlösningar och temahelger, padel, utegym, pool mixat med musik, design och konst.

Läs mer om Ellery Beach-hotell.

Fjäderholmarnas rökeri

Endast 20 minuter från stadslivet i Stockholm med båt kan du njuta av skärgården, varma klippor och solnedgången bakom rökeriet. Gå en promenad runt ön och titta på fiskebodarna. Rökeriet har en skandinavisk meny och erbjuder även julbord och kräftskiva under säsong.

Läs mer om Fjäderholmarnas rökeri.

Lörudden utanför Sundsvall

På Lörudden utanför Sundsvall kan du köpa en underbart god fiskmacka och öl på Salteriet Junibodsand, njuta av fiskeläget i skärgården och romantisera. Vill du ha lite mer ”mat vid bord” så finns Lörudden restaurang med stjärnor i White Guide och vill du köpa med hem finns det butik även för det. Öppet juni-augusti. Båt, helikopter eller ribbåt som alla kräver lite planering men väl värt resan hit!

Läs mer om Lörudden.

Sök vidare för att hitta ditt perfekta resmål

Har du fortfarande inte hittat precis det du letar efter? Här kommer några tips på hur du kan söka vidare. 

A camp

här kan du stanna en stund eller övernatta med husbil, husvagn och tält. Du hittar tips på var du kan tvätta, äta, göra gårdsbesök eller bo på lantgård.

A camp

Sök i sociala media

  • Använd sökfunktionen på Instagram eller TikTok för att hitta bra ställen att besöka. 
  • Du kan också läsa på taggarna för besöksmål i sociala medier och se vart du INTE ska gå. Barnvänligt kan vara big no no om ni planerar för en stilla middag på tu man hand.

Testa golfrestauranger 

Om du letar efter mat på vägen så är ett tips att kolla upp vad närmaste golfrestaurang erbjuder. Prisvärt, varierad meny och oftast väldigt gott! 

 

Taggar
Riks Guide

Prenumerera på juristernas nyhetsbrev

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.