För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Fyra snabba tips som sänker dina elkostnader i företaget

Lär dig navigera rätt i elavtals-djungeln och spara pengar åt företaget genom att följa några enkla råd.
Elavtal för företagare

El är en nödvändighet för såväl den lilla firman som den energislukande industrin. Oavsett storlek och verksamhet kan det finnas pengar att spara på att ha för vana att se över avtal och villkor för den el ditt företag köper.

 

Hur ska man se över företagets elkostnader? 

Passivitet 👎

Ett vanligt misstag som många småföretag gör är att låta bli att göra ett aktivt val överhuvudtaget. Då blir företaget anvisat ett avtal hos ett elbolag av elnätsföretaget.

Slentrian 👍

Ett annat misstag många gör är att inte läsa igenom villkoren i avtalet när verksamheten i företaget växer, flyttar, ändrar sin produktion, byter maskiner eller andra rutiner. 

Det finns företagare som har superbra koll på sitt privata elavtal men som har glömt bort att räkna på företagets avtal i takt med att verksamheten förändras. 

Om ett företag betalar ett fastpris i dag och halverar sin förbrukning får man oftast betala ändå för ström som man inte förbrukar. 

Övertro på fasta priser

Rena rama motsatsen till den småföretagare som är passiv eller låter det gå slentrian i köp av el är de som försöker pricka in det perfekta ögonblicket för att teckna ett fast pris över lång tid. Många som försöker sig på det resonerar att priset är lägre på sommaren och att det därför är då man bör slå till.

Om elkostnaden är en stor del av verksamheten, eller om du har höga elkostnader, ta istället hjälp av tjänster eller personer som kan ha koll på att du har bästa elpriset.

Missa reducerad energiskatt 👌

Vissa företag kan ansöka om reducerad energiskatt, men många missar det. Det är viktigt att registrera verksamheten rätt så man inte betalar för el i onödan. .

 

Taggar
Riks Artikel
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.