headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Företagarna Syd

Vårt regionkontor är knutpunkt och stödfunktion för föreningarna i Skåne och Blekinge. Vi arbetar för att det ska bli enklare, roligare och mer lönsamt att driva företag!

Magnus Engelbäck, Regionchef, magnus.engelback@foretagarna.se
Martin Carling, Regionsamordnare, martin.carling@foretagarna.se

Föreningar i Syd

Lokalföreningarna utgör grundverksamheten i Företagarna. Välj ort för att se din närmsta förening i region Syd.

Kontakta regionkontoret i Syd
World Trade Center Jungmansgatan 12 211 11 Malmö
040 - 636 24 00
Hitta andra regionkontor
Det lönar sig att vara medlem

Företagarna har smarta medlemsförmåner och ett stort nätverk – Sveriges största för företagare. Och så bidrar du till bättre politik för alla som driver eget!

Från 135 kr/månad. Du blir personligen medlem – företaget får ett serviceabonnemang. Medlemskapet gäller i 12 månader, betalas årsvis och förlängs inte automatiskt. 

Affärsutveckling - för dig som driver företag i Skåne

Företagarna Syd erbjuder kostnadsfri affärsutveckling till dig som har din verksamhet i Skåne.Vi som svarar när du ringer är själva företagare och har lång erfarenhet av både driva företag och arbeta med rådgivning. Vi vänder oss till dig som behöver hjälp att utveckla ditt företag med anledning av rådande kris.

Du ringer in till våra affärsutvecklare på telefon 010-198 94 50.

Vår uppmaning - fortsätt konsumera om du är frisk, stötta våra småföretag

I det svåra läget vi nu befinner oss i så finns det fler eldsjälar som på olika sätt kommer ställa upp för att stötta de lokala företagen. Många småföretagare har påverkats hårt av Coronavisruset med minskade omsättningar och uppsägning av personal. Vi  försöker nu samla kraften i alla initiativ här och hoppas fler exempel kommer in till oss som vi kan skriva om. 

Tillsammans stöttar vi småföretagen på våra lokala orter. Här är utvalda berättelser och råd till dig som är företagare eller konsument. 

Corona – råd och stöd till företag

Vi håller dig uppdaterad!
Företagarna följer löpande utvecklingen kring coronaviruset och hur det påverkar företagares verksamhet för att kunna påverka beslutsfattare i rätt riktning. Vi samlar artiklar som berör corona-pandemin och hur den påverkar svenska småföretagare på en specialsida.

Förenkla omstarten för Skåne läns företagare

Under coronakrisen har många kommuner och regioner lättat på regler för att hjälpa och förenkla för sitt lokala och regionala näringsliv, så även i Skåne län. 

Hur kan det vara möjligt att i kris göra insatser som nästan setts som omöjliga innan och dessutom i ett rasande tempo? Skånes företagare behöver en omstart när krisen väl är över. Arbetet med att förenkla regler både på kommunal, regional och nationell nivå måste prioriteras nu och under tiden som kommer efter krisen. Det har aldrig varit viktigare att förenkla för företagare!

Magnus N:son Engelbäck, regionchef Företagarna Syd

Småföretagsbarometern 2020 är släppt för Skåne & Blekinge

Småföretagsbarometern presenteras både på riksnivå och i länsvisa rapporter som gör det möjligt att följa indikatorerna för olika delar av landet och jämföra dem över tid. Läs rapporterna här:

Småföretagsbarometern Skåne 2020

Småföretagsbarometern Blekinge 2020 

 

Råd och stöd till arbetsgivare

Företagarnas handbok för arbetsgivare är ett stöd i din arbetsgivarroll. Den är framtagen av Företagarnas experter på arbetsmiljö och arbetsrätt med fokus på det mindre företaget. 

Vi jobbar för ett bättre företagsklimat i Skåne & Blekinge

Varför gör vi detta?

Genom minskad regelbörda, sänkt skattetryck och tillgång till kompetent arbetskraft kan företag växa. Det ger fler jobb, ökad tillväxt och välfärd, samt fler människor som förverkligar sin dröm som företagare. 

Gå till vår press och nyhetssida

Lokal förmån till dig som är medlem

Medlemserbjudande – nå nivå 2 direkt

Du som är medlem i Företagarna Region SYD är viktig för oss på Scandic. Missa inte möjligheten att klättra i vårt lojalitetsprogram Scandic Friends – gå med nu och nå level 2 direkt.

Ett avtal. Massor av fördelar. 

Företagarnas juridiska rådgivning

Som medlem i Företagarna får du kostnadsfri tillgång per telefon till vår rådgivning: erfarna jurister med bred juridisk kompetens. Just nu är det högt tryck på rådgivningen vilket kan medföra längre väntetider. Se gärna om du kan hitta svar på din fråga i vår FAQ innan du ringer.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap