För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

385 mil för bättre företagsklimat

Publicerad 17 apr 2018
Företagarnas valturné inleddes en kall februaridag i Helsingborg. Nu har vi kommit till Stockholm. Vårsolen värmer och vi är redan halvvägs på vår resa genom Sverige för ett bättre företagsklimat.
Politiker och företagare på rundtur i Nora inför ett företagsbesök på Frabe industri.

En valturné som rullar i gång innan snön smält undan. Varför då? undrar kanske någon. Valet är ju först i höst. Svaret är att vi vill påverka politikerna så att de i sin tur ska tänka på företagsklimatet när de startar sina valkampanjer. Det är därför vi redan nu är i full färd med att berätta för varje politiker som korsar vår väg att det är de små företagen som skapar fyra av fem nya jobb.

Härlig respons i hela landet

Valbussen har redan rullat 385 mil genom Sverige och stannat på 21 orter. Vi har haft 180 politiker med i våra debatter och tagit dem med på 20 olika företagsbesök på deras hemorter för att få alla att förstå en företagares vardag. Nästan 700 företagare har varit med under turnéstoppen och lyssnat till och ställt frågor till politikerna.

– Det är häftigt att se hur vi i Företagarna kommer samman som organisation och vilket otroligt bra arbete våra regionkontor och föreningar gör för att alla programpunkter ska klaffa när vi som reser med på turnén rullar in med Valbussen. Ta förra veckan till exempel när vi hade en valfrukost i Nora och det kom ett sextiotal företagare och lyssnade, säger Anna Jansson Libietis, projektledare på Företagarna.

Företagsklimatet behöver bli bättre

I debatt efter debatt och på träff efter träff under valturnén står det klart att politikernas uppfattning om företagsklimatet ofta är aningen mer positiv än företagarnas. Men samtidigt är det tydligt att väldigt många av politikerna lyssnar och inte minst vill veta hur de kan samtala mer med det lokala näringslivet.

– Vi jobbar stenhårt med att sprida budskapet att företagare är välfärdsbyggare och jobbskapare. Och med en god företagarpolitik så får politikerna både en förbättrad arbetsmarknad och en budget för att finansiera välfärden, säger Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilsson.

Hälften kvar

Valturnén är den här veckan i Värmland och i Stockholm som också är platsen för Företagarnas populära evenemang Misstagens Mästare. Sedan går färden vidare mot Eskilstuna, Västerås och vidare norröver. Halva turnéplanen är kvar och det blir många hundra mil till innan vi parkerar Valbussen för den här gången.

Taggar
RiksNora Nyhet
Fler nyheter från Företagarna