podcast news play företagaren I media förmån faq

Följ småföretagaren som vann mot storbolaget

Den här veckan får vi lära känna entreprenören Ida Karlbom från Unikon Rainwear som tar över stafettpinnen i Företagarnas Instagramstafett.
Publicerad 28 nov 2016
Ida Karlbom

Ida är småföretagaren som blivit uppmärksammad för sin kamp om sitt bolags varumärke. Nyligen vann hon tvisten om namnet Unikon mot det globala kameraföretaget Nikon.

Följ på @foretagarna här! 

Veckans instagrammare!

Namn: Ida Karlbom.

Företag: Ida Karlbom of Nockeby (konsult inom strategisk kommunikation och Public Affairs) och Unikon Rainwear (snygga regnjackor). 

Beskriv dina företag: Det ena bolaget har uppdrag inom strategisk kommunikation och public affairs, det vill säga kontakter med politik, myndigheter och andra samhällsaktörer. Det andra bolaget är en förverkligad idé i form av en regnjacka som både är snygg och funktionell. Det saknades stilrena exklusiva regnjackor så jag designade en själv. 

Vad kan vi vänta oss under din vecka på Instagram?

Vi har en fullspäckad vecka med en lanseringslunch på tisdag och en stor leverans på onsdag i form av ett hälsoevent för en av våra kunder. I övrigt ska vi planera för framtiden! 

Hur använder du Instagram i din egen marknadsföring?

Jag har ett privat instagram för mina vänner och mitt nätverk och @unikonrainwear har ett för inspiration, erbjudanden och regnjackorna i olika sammanhang. 

"Det saknades stilrena exklusiva regnjackor så jag designade en själv"

Varför är du medlem i Företagarna?

Det var självklart för mig, även fast jag än så länge är en enmansföretagare. Det är ett bra sätt att ta del av andras företagarresor och gemensamt är det enklare att driva på för bättre villkor och förutsättningar för alla företagare. Det tycker jag är viktigt oavsett och har alltid tyckt! 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.