podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

Norrköping laddar för kongress

Företagarpolitiken hamnar i fokus när Företagarna har kongress i slutet Norrköping i slutet av maj.
Publicerad 23 mar 2022
Jesper Low, ordförande i Företagarna Norrköping, välkomnar både medlemmar och partiledare till årets kongress i Industrilandskapet i hjärtat av Norrköping. Foto: Karin Wesslén.

Företagarna bjuder in till kongress vartannat år, och den 19–20 maj är det dags för Norrköping att välkomna närmare 400 delegater till två spännande kongressdagar.

Företagarna i Norrköping stod redo att stå som värd för kongressen redan våren 2020, men då satte pandemin stopp för alla planer på ett fysiskt möte. Nu får ni chansen igen. Hur känns det?

– Ja, det är ju fantastiskt roligt att vi äntligen får stå som värd för Företagarnas kongress. Vi har väntat och förberett oss i flera år, säger Jesper Low, ordförande i Företagarna Norrköping.

Är upplägget för kongressen detsamma som 2020?

– Nej, den stora förändringen är att vi har flyttat platsen för kongressen från Kolmården till Louis de Geer Konsert & Kongress i hjärtat av Norrköping. Redan 2020 ville vi vara på Louis De Geer, men då var kongresshallen redan uppbokad av ett annat arrangemang. Konferensanläggningen ligger otroligt fint i hjärtat av det historiska Industrilandskapet. En vackrare plats får man leta efter.

Fler nyheter?

– När kongressen går av stapeln börjar den politiska temperaturen att stiga inför riksdagsvalet i september. Att det är valår kommer att märkas under kongressen – och en extra krydda är att flera partiledare kommer på besök för att hålla tal.

Vad är bäst med företagarkommunen Norrköping?

– Det lokala näringslivet bubblar av aktivitet. Det märks inte minst på att vi har många Norrköpingsföretag som slår igenom både nationellt och internationellt.

Hur är företagarklimatet?

– Så där, Norrköping ligger ganska risigt till i nationella näringslivsrankningar. Men vi har en ny kommunalpolitisk ledning som har signalerat att de gillar företagare – och det känns positivt. Samtidigt måste den företagarvänliga politiska attityden spridas till kommunala förvaltningar och tjänstemän. Det är många lokala företagare som upplever den kommunala förvaltningen som långsam och oförstående inför en företagares vardag, säger Jesper Low.

 
Fler nyheter från Företagarna