För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter
Tidningen företagaren

”Traditionella branscher mår bra av nya grepp”

Lena Apler, grundare av Collector samt investerare, affärsängel och en av drakarna i SVT:s Draknästet tror unga företagare har stor potential att skapa förändring.
Publicerad 25 maj 2022

Hur kan ungt entreprenörskap spridas och få ökad betydelse i hela landet?

– Starta redan i skolan, till exempel via Ung Företagsamhet som är en fantastisk möjlighet Att prova på entreprenörskap i gymnasiet. Senare är det alla typer av event och uppmärksamhet medialt som kan inspirera. Inte minst SVT:s Draknästet når ut till hela landet och till alla åldrar. Vi har spelat in årets upplaga, som sänds i september. Jag tror på inspiration, förebilder och uppmuntran. Det är den nya ekonomin, som tar Sverige till nya höjder.

I vilka branscher är behovet störst av att få in nya och yngre perspektiv?

– Det finns egentligen inga specifika branscher, men traditionella branscher som hälsa och sjukvård, utbildning, energi och miljö har visat sig må bra av nya och innovativa grepp.

Om du var 20 år i dag, vad skulle du satsa på?

– Jag skulle satsa på en bred utbildning med ekonomi, teknik, hälsa, psykologi, entreprenörskap för att sedan vara redo att kunna göra vad jag vill. Först jobba några år i ett spännande företag för att få ett hum om arbetslivet, sedan starta eget företag, helst med ett par likasinnade kompisar.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna